ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın kuruluşlarında Öğretmen Alan Sınavı ile ilgili görülen tartışmalara ışık tutmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile bu duyurunun yapılması gerekli görülmüştür.” denildi.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, ‘Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’ kapsamında bir protokol imzalandığı belirtilerek; KPSS Eğitim Bilimleri Testi'nin sonuçlarına ek olarak öğretmenlerin alan bilgilerinin de ölçülmesi amacı ile ÖABT sonuçlarının da dikkate alınarak atamaların gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, 2013 yılında Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarında ÖABT uygulanacak. ÖABT, 13 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav ve başvuru koşulları ile ilgili bilgiler KPSS kılavuzunda adayların bilgisine sunulacak. Ayrı bir kılavuz yayınlanmayacak.

ÖABT’de adaylara kendi alanları ile ilgili 50 soru sorulacak. ÖABT’ye katılan adayların KPSSP10 puanı yanında yüzde 15 Genel Yetenek Testi, yüzde 15 Genel Kültür Testi, yüzde 20 Eğitim Bilimleri Testi ve yüzde 50 ÖABT olmak üzere oluşturulacak KPSSP121 puanı da hesaplanacak. Söz konusu alanlarda bu puan esas alınarak yerleştirme gerçekleştirilecek.
 

Editör: Haber Merkezi