10 yıldır Almanya'da çalışan bobinaj ustası Engin Coşkun (35) yıllık iznini geçirmek üzere 25 gün önce eşi Nazmiye (32), çocukları Sudenaz (8), Suzan Fatma (6) ve Kardelen (4) ile memleketi Çine'deki akrabalarının yanına geldi. Enigin Coşkun, geçen 25 Ağustos'ta, eşi ve çocuklarıyla ilçedeki bir banka şubesine gitti. Engin Coşkun, UL CC 501 plakalı otomobilinde çocuklarıyla kalırken, bir finans şirketinde çalışan eşi bankaya girdi. Coşkun, eşinin bankadaki işinin uzaması üzerine yanına gitti. Bu sırada gelen yaşları 10 ile 17 arasında olduğu tahmin edilen 3 kızdan biri çocuklara bisküvi ikram ederken, diğer ikisi ön koltuktaki çantayı çalıp kaçtı. Üç kız, semt pazarındaki kalabalığın arasına karışarak gözden kayboldu.
 
Otomobilinin yanına döndüğünde içinde pasaportları, ehliyetleri, sigorta belgeleri, kredi kartları, aracın ruhsatı ve eşinin ilaçları bulunan çantanın çalındığını farkeden Engin Coşkun şoke oldu. Coşkun Ailesi, soluğu polis ve jandarmada alarak şikayetçi oldu. Hırsızların içindeki bir miktar parayı aldıktan sonra çantayı yol kenarına atabileceği ihtimali üzerine Söke'ye kadar yol kenarlarını arayan Coşkun Ailesi, bir sonuç alamadı.
 

Bunun üzerine Coşkun Ailesi, kartonlara hazırladıkları dövizlerle hırsızlara çağrıda bulunarak, pasaport ve diğer değerli evraklarını getirmeleri halinde bin euro verme vaadinde bulundu. İzinlerinin bitmesine birkaç gün kaldığını belirten Engin Coşkun şunları söyledi:
 
"Pasaportlarımız çalındığı için Almanya'ya dönemiyoruz. Burada mahsur kaldık. Zamanında dönemezsek eşimle birlikte işimizden olacağız. Ayrıca çalınan pasaport, ehliyet ve sigorta evraklarını tekrar çıkartabilmek için çok masrafımız olacak. İşin maddi yanı bir yana en önemlisi zamanımız gidecek. Hazırladığımız dövizlerle belki hırsızlar sesimizi duyar diye sokak sokak dolaşıyoruz. Hırsızlara, pasaport ve diğer değerli evrakları getirmeleri halinde bin euro verip, helal edeceğim. Çaldıkları çantadaki bir miktar para da onların olsun."
 
Coşkun, pazartesi günün kadar bekleyip, yeniden pasaport ve diğer evrakları çıkartmak için işlemlere başlayacaklarını belirtti
 


Astım hastası Nazmiye Coşkun ise gözyaşları içinde, çalınan çantada kendisi için hayati önem taşıyan, düzenli olarak alması gereken Almanya'da kendisi için özel hazırlanan bir ilacın da olduğunu söyledi. Genç kadın, hırsızlık olayının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Oysa ki memleketimize çok güveniyorduk. Alman dostlarımıza Türkiye'de tatillerini geçirmelerini öneriyorduk. Ancak, bu yaşadığımız olay bizi üzdü" diye konuştu.
 
Polis, eşkallerinden kimlikleri tespit edilen üç hırsızın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.