İzmir Ticaret Odası 86. Plastik Meslek Komitesi ve  Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) işbirliğiyle  düzenlenen Hatıra Orman fidan dikim töreni Urla Kadıovacık Köyü'nde gerçekleştirildi. Proje kapsamında 15 dekar alana 2 bin fidan dikildi. Fidan dikim törenine çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Hatıra Ormanı'nın ilk fidanlarının dikildiği törende konuşan, İzmir Ticaret Odası 86. Plastik Komitesi Başkanı Müjdat Alkan, günümüzde ağaç malzeme kullanılarak üretilen birçok ürün yerine plastiklerin kullanımının artmasıyla birlikte, ağaçların daha az kesildiğini belirterek, komite olarak oluşturdukları Hatıra Ormanı'nın tüm Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir proje olduğunu düşündüklerini belirtti.

Çevreye duyarlı sektörüz

Daha yaşanabilir bir çevre için sektör temsilcileri olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini söyleyen Alkan, "Ormanlarımız yaşamımızın bir parçası. Havamızı suyumuzu sağlayan yaşamsal varlıklarımız. Biz plastik sektörü olarak çevre dostu ve çevreye duyarlı bir sektör olduğumuzu anlatabilmek için hatıra ormanı oluşturmaya karar verdik. Burada, plastiklerin hiçbir ağaç kesilmeden hayatımıza giren birçok üründe kullanıldığını belirtmek istiyoruz" dedi.
PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal ise, plastik sektörü üyelerinin Türkiye'de ilk defa bir hatıra ormanı oluşturduğuna dikkat çekerek, "İzmir Ticaret Odası 86. Plastik Meslek Komitesi'ne ilk adımı attıkları için çok teşekkür ediyoruz. Çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu düşünüyorum. Sektör olarak ağaçlandırma çalışmalarına hız vereceğiz" dedi.

Gülçin Karaegemen