Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın parsel parsel genişlemesine bir grup gençten tepki geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, son olarak Başbakanlık hizmet binası olarak da bilinen alanı da Cumhurbaşkanlığı'na devretti. Bu karar tepki ile karşılandı. Bir grup genç, bu karara tepki göstermek adına Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde piknik yapıp top oynamak istedi. Gençlerin Saray'ın önüne geldiğini gören polis ve korumalar duruma müdahale etti. Top oynamak isteyen gençler yaka paça Saray önünde uzaklaştırıldı. Gençler ise Saray'ın halka açık olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, önceki gün olağanüstü toplanıp, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde Başbakanlık hizmet binası olarak yapılan tartışmalı binanın oy çokluğuyla Cumhurbaşkanlığı'na devrine karar verdi. Kararı ve 7 Haziran seçimlerinin ardından partiler arasındaki koalisyon görüşmelerini protesto etmek isteyen bir grup, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yürüdü. Grubun görülmesiyle Saray önünde hareketlilik başladı. Eylemcilerin önü polis ve Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından kesildi. Sarayın halka açık olduğunun kendilerine söylendiğini belirten grup, kapı girişinde piknik yapıp, top oynamak istediklerini iletti. Korumalar söz konusu gruba izin vermedi. Bunun üzerine grup yanlarında getirdikleri topu birbirlerine atıp oynamaya başladı. Bir görevli eylemcilerin elinden aldığı topu, diğer koruma arkadaşına attı. Eylemcilerle, korumalar arasında uzun süre devam eden gerginlik yaşandı. Bir eylemcinin fotoğraf çekmesiyle sinirler iyice gerildi. Gencin elindeki makineyi almaya çalışan bir koruma, basın dışında kimsenin çekim yapamayacağını söyledi. Eylemciler ve korumalar arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı. Korumaların müdahalesiyle grup buradan uzaklaştırıldı.

Saray önünden ayrılan grup üyesi bir kişi, ‘Hükümet bile kurulmadı. Siz kimden emir alıp bizi uzaklaştırıyorsunuz’ şeklinde tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi