Aile içi şiddet olayları ile ilgili yeni yürürlüğe giren 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun kolluk amirine verdiği yetki Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uygulanmaya başlandı. Yaylabayır Beldesi'nde yaşayan Halil E. (51), idiaya göre, geçen hafta, tartıştığı eşi Fadime E.’yi (46) dövdü. Bu sırada evde olan ikiz çocukları Hatice E. (24) ve Kezban E. araya girmek istedi. Ancak öfkeli koca, ölüm tehditleri savurduğu kızlarını da darp etti. Fadime E., olayın ardından kızlarıyla birlikte jandarmaya gidip şikayetçi oldu. Jandarmanın Sındırgı Devlet Hastanesi’ne götürülen anne ve iki kızına darp raporu verildi.

Sındırgı İlçe Jandarma Komutanlığı, olayın ardından eşi ve kızlarını darp eden Halil E.’nin 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereği, bir ay süreyle evden uzaklaştırılmasına karar verdi. Jandarmanın bu kararı Sındırgı Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından da onandı. Karar Halil E. ile mağdur olan eşi ve kızlarına da tebliğ edildi.


KANUN NE DİYOR

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 5'nci maddenin 2'nci fıkrası şöyle: 'Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması, müşterek konuttan veya bulunduğu yerden derhal uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesi, korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması, gerekli görülmesi halinde korunan kişinin, şiddete uğramamış olsa bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin haller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşmaması, hükümlerinde yer alan tedbirler, ilgili kolluk amirlerince de alınabilir. Kolluk amiri evrakı en geç kararın alındığı tarihi takip eden ilk işgünü içinde hakimin onayına sunar. Hakim tarafından 24 saat içinde onaylanmayan tedbirler kendiliğinden kalkar.'