Minibüste yaşanan saldırı sonrası gözaltına alınan Ercan Kızılateş serbest bırakılmıştı. Birgün'ün haberine göre Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'Tahrik oldum' diye savundu, 'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' dedi.

"Bayanı sporcu zannetim çünkü büyük bir cesaret ve hakaret ile üzerime saldırdı" diyen saldırgan bir de Sağlam'dan şikayetçi olduğunu söyledi.
 

GÖZALTI KARARI VE SAĞLAM'DAN AÇIKLAMA


Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada tepkiler büyüdü. Bunun üzerine şort giydiği için minibüste darp edilen genç kızla ilgili soruşturmada Başsavcılık serbest bırakılan saldırganın gözaltına alınması için talimat verdi.  Asena Melisa Sağlam, gözaltı kararının çıkmasının ardından konuyla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu. Sağlam, "Allah hepinizden razı olsun! Şahıs hakkında gözaltı kararı çıktı. Hepinize teşekkür ederim, iyi ki varsınız.." dedi.


CEZAEVİNDE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI


Asena Melisa Sağlam'ın şikayeti üzerine saldırgan gözaltına alındı. Minibüsteki saldırı sonrası ifade veren E.K bu olayla ilgili olarak serbest bırakıldı. Ancak adli işlemlerin sürdüğü sırada E.K' nın "Vergi kanuna muhalefet" ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. E.K bu suçun infazı için Cezaevine teslim edildi.

Bu arada minibüsteki saldırı soruşturmasında da bir gelişme yaşandı. Başsavcılık serbest bırakılan şüphelininin yakalanması için talimat verdi, E.K hakkında gözaltı kararı çıktı. Gözaltı kararında saldırganın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarını işlediği iddia ediliyor.