SSK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak kurularak, daha önce özel sektör sigortalılarının sigortalılık işlemlerini yürütmekte olan SGK, devlet memurlarının sigortalılık işlemlerini yürütmekte olan Emekli sandığı ve Esnaf ve işyeri sahiplerinin sigortalılık işlemlerini yürütmekte olan Bağkur kurumlarının birleştirilmesini sağlamıştır.

Türkiye Devletinin tüm kurumlarının yeniden yapılanma süreci içerisine girmesi ile, devletin kurumlarının artık online internet üzernden hizmet verebilmesi amacıyla alt yapı çalışmaları başlatılmıştır. Tüm birimlere online olarak ulaşılabilecek e-devlet platformu ulaştırma bakanlığı yetkisinde işleme girmesi amaçlanmıştır.

SGK, SSK, ve e-devlet platformu alt yapı çalışmalarının tamamlanması sürecine bağlı olarak her geçen gün kapsamını genişleterek vatandaşlara online hizmet sunmayı sürdürmektedir. Daha önce oldukça zahmetli bir işlem olan SGK hizmet dökümü alınması işlemi, günümüzde e-devlet üzerindeki SGK web sitesinden birkaç dakika içerisinde alınabiliyor. Aynı zamanda devletin mobil uygulamalrı ile de bu iş gerçekleştirilebiliyor.

SGK’ nın e-devlet üzerindeki web sitesi aracılığıyla Birleştirilen tüm kurumlarla ilgili sorgulama ve hizmet dökümü alınabilmesi mümkün durumda. SSK, Bağkur ve emekli sandığı ile ilgili tüm verilere Sosyal güvenlik kurumu web sitesi üzerinden kısa süre içerisinde ulaşılabiliyor. SSK sigortalılarının hak ediş, prim gün sayısı, emeklilik süreleri ve daha pek çok konuda ki sorgulamalarını hızlı ve kolay bir şekilde yapabildikleri e-devlet platformu, SSK hizmet dökümü alınabilmesini ve bu sayede sigortalıların sigortalılık durumlarıyla ilgili takibat yapabilmesini sağlıyor.

SGK hizmet dökümü ve benzeri tüm sorgulama türleri ile ilgili olarak, yanı sıra, sosyal güvenlik ve e-devlet sistemi ile ilgili olarak hazırlanmış en geniş bilgiye sahip olan web sitemiz üzerinden, merak ettiğiniz tüm ayrıntılarla ilgili bilgi alabilirsiniz.

E-devlet internet sitesi üzerinden ssk ve sgk ile ilgili yapabileceğiniz tüm işlemlerin, nasıl yapılacağına dair araştırmalarımız neticesinde, herhangi bir yanlışlığa düşmeden adım adım işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Hizmet Dökümü işlemlerinin nasıl yapılacağı ve bu işlemleri yapabilmek için nelerin gerektiği konusundaki tüm sorularınızın cevapları, aynı zamanda, sosyal güvenlik sistemiyle ilgili yaşanan tüm gelişme ve değişiklikleri anlık olarak sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. Konu ile ilgili en geniş bilgiye sahip olan kılavuz sitemizi mutlaka ziyaret etmelisiniz.