Diyarbakır'da 'Okul sütü programı' kapsamında ilköğretim okullarında bugün dağıtımına başlanan sütlerden içen 158 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Okul sütü programı' projesi kapsamında ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5'inci sınıfına kadar öğrencilere verilecek sütlerin dağıtımına bugün ülke genelinde başlandı. Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu başta olmak üzere bazı okullarda bu sabah dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bir kısmında bir süre sonra karın ağrısı, kusma ve ağrı şikayetleri başladı.

Şikayetler üzerine öğrenciler ambulanslar ve diğer araçlarla kentteki özel ve diğer hastanelere götürüldü. Rahatsızlanan çocuklara burada serum verilerek, gerekli tedaviler yapıldı. Rahatsızlanıp hastanelere götürülen 158 öğrenciden büyük bölümünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

FETHİYE'DE OKULDA DAĞITILAN SÜTTEN 16 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu'nda bu sabah 'Okul sütü' projesi kapsamında dağıtılan sütten içen öğrencilerden 16'sı, zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle, 'Okul sütü' projesi kapsamında Fethiye'deki Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu'nda bu sabah öğrencilere süt dağıtıldı. Dağıtımdan kısa süre sonra bazı öğrenciler karın ağrısı, kusma ve bulantı şikayetleri olduğunu öğretmenlerine iletti. Bunun üzerine okul idaresi, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden ambulans istedi. Okula gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından zehirlendikleri belirlenen 16 öğrenciyi ilçedeki çeşitli hastanelere sevk etti. Burada serum takılan öğrencilerin tedavileri sürüyor.

Sütten zehirlenen öğrencilerden Harun Çoban, "Sabah hizmetliler sınıfa süt getirerek dağıttı. Yarım saat içinde içmemizi istedi. Hepsini içtim. Bazı arkadaşlarımız içemeyince sütü çöpe attı. Ardından pek çok arkadaşımız da karın ağrısı ve kusma başladı. Sonra hastaneye geldik" dedi.

Yağmur Ergen ise "Sütü içtikten sonra karın ağrısı başladı. Arkadaşlarımın kustuğunu gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.



SİVAS'TA SÜTTEN ZEHİRLENEN ÖĞRENCİLER HASTANEYE KALDIRILDI

Sivas'ta okullarda dağıtılan sütten rahatsızlanan çok sayıda öğrenci hastanelere kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü proje ile ilköğretim okullarında öğrencilere süt dağıtımına bu sabah başlandı. Sivas'ta kent merkezindeki Muzaffer Sarısözen İlköğretim Okulu ve 75'inci Yıl İlköğretim Okulu ile İmranlı İlçesi'ndeki bazı okullarda dağıtılan sütten içen öğrencilerden fenalaşanlar oldu.

Zehirlenme şüphesiyle hastanelere ulaştırılan çok sayıda öğrenci, tedaviye alındı.


KARAKEÇİLİ'DE DE 17 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ


Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesi'ndeki ilköğretim okullarında dağıtılan sütlerden içen 17 öğrenci rahatsızlanınca Karakeçili Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sütten zehirlendikleri belirlenen öğrenciler tedavi altına alındı. Karakeçili'deki zehirlenme ile Kırıkkale'de içtikleri sütten zehirlenen öğrenci sayısı 35'e çıktı.


ADANA'DA OKULDA DAĞITALAN SÜTÜ İÇEN 200 ÖĞRENCİ FENALAŞTI

Adana'da 24 Kasım İlköğretim Okulu'nda ücretsiz dağıtılan sütten içen yaklaşık 200 öğrencide karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi görüldü. Öğrenciler hastanelerde tedaviye alınırken, dağıtılan sütlerin bayat olduğunu ve ambulansların geç geldiğini öne süren veliler, sağlık görevlileri ve öğretmenlere saldırmaya kalkıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu 'Okul Sütü Projesi'nin yürürlüğe girdiği bugün Merkez Seyhan İlçesi Aydınlar Mahallesi'ndeki 24 Kasım İlköğretim Okulu'nda da süt dağıtıldı. Dağıtılan sütlerden içen yaklaşık 200 öğrenci saat 11.30 sıralarında rahatsızlandı. Öğrencilerin karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri üzerine öğretmenler ile okul yöneticileri harekete geçip, ambulans çağırdı. Çocuklarının zehirlendiğini öğrenen veliler de okula akın etti. Okul bahçesinde ağlayan, fenalık geçiren çocuklarını görünce paniğe kapılan veliler, öğretmen ve sağlık görevlilerine tepki gösterdi. Dağıtılan sütlerin bayat ve bozuk olduğunu ve ambulansların geç geldiğini öne süren bazı veliler, doktorlar ve öğretmenlere saldırmaya kalktı. Çıkan arbedeyi okula gelen polis ekipleri güçlükle önlemeye çalıştı.

İlk müdahaleleri 3 ambulansla gelen sağlık ekipleri tarafından okul bahçesinde yapılan öğrenciler, çeşitli hastanelere kaldırılıp, tedavi altına alındı.


‘OKUL SÜTÜ’, EDİRNE'DE 30 ÖĞRENCİYİ ZEHİRLEDİ

Türkiye genelinde tüm anaokulu ve ilköğretim okullarında başlatılan 'Okul Sütü' programı kapsamında Edirne'de bugün öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Ancak kent merkezindeki Yusuf Hoca İlköğretim Okulu’nda, dağıtılan sütlerden içen 30 öğrenci karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlediği 'Okul Sütü' programı çerçevesinde Edirne’deki ilköğretim okulu öğrencilerine bu sabah süt dağıtımı yapıldı.

Kutu içerisindeki 200 mililitrelik sütleri içen Yusuf Hoca İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazılarında, kısa bir süre sonra karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmeye başlandı. Okul yönetimi 30 öğrencinin rahatsızlanması üzerine 112 Acil Sağlık'a haber verdi. Gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan ilköğretim öğrencileri ambulansla Edirne Selimiye Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çocuklarının içtiği sütten zehirlendiğini duyan bazı veliler de koşarak okula gelerek öğretmenler bilgi aldı. Dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlandıklarını anlatan çocuklar, "Sabah süt verdiler, biz onları içtikten sonra midemiz bulandı, bazı arkadaşlarımız kustu" dedi.

Hastanelerde tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, öğrencilerin zehirlenmesine neden olduğu belirtilen sütler incelemeye alındı. Öğrencilerin içtiği süt kutularının üzerinde son kullanma tarihinin Ağustos ayı olduğu öğrenildi.


OKUL SÜTÜNDEN ANTALYA'DA 50 ÖĞRENCİ ZEHİRLEDİ

Antalya'daki Hakkı Tatoğlu İlköğretim Okulu'ndaki 50 öğrenci, bu sabah okulda dağıtılan sütten zehirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile ülke genelinde olduğu gibi Antalya'da da süt dağıtımına bu sabah başlandı. Dağıtımdan kısa süre sonra kent merkezindeki Hakkı Tatoğlu İlköğretim Okulu'ndaki 50 öğrencide bulantı, halsizlik ve kusma görüldü.

Zehirlenme şüphesiyle ilköğretim 1'nci sınıf öğrencisi olan 50 çocuk ambulanslar ve okul servisleriyle çevredeki hastanelere götürüldü. Okulda dağıtılan sütlerin yöredeki bir firmadan alındığı belirtildi.

Program kapsamında Antalya’da 632 ilköğretim okulunda 182 bin 714 öğrenciye eğitim öğretim yılı sonuna kadar 730 bin 856 litre süt dağıtılması planlanıyor.


KONYA'DA 25 ÖĞRENCİ DAĞITILAN SÜTTEN ZEHİRLENDİ


Konya'da TOKİ Mustafa Çetin İlköğretim Okulu'nda 'Okul Sütü Programı' kapsamında ilk belirlemelere göre 25 öğrenci, dağıtılan sütlerden zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile başlatılan 'Okul Sütü Programı' kapsamında Konya'da 972 okulda 212 bin 378 öğrenciye 200 mililitrelik sade UHT süt dağıtıldı.

Merkez Karatay İlçesi'ndeki TOKİ Mustafa Çetin İlköğretim Okulu'nda da süt dağıtımının ardından bugün öğle saatlerinde bazı öğrencilerde karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri baş gösterdi. Bunun üzerine okul yetkilileri, 112 Acil Servis'e haber verdi. Okula çok sayıda ambulans gönderilirken, ilk belirlemelere göre 25 öğrenci sütten zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Okul bahçesinde hazırda bulunan ambulanslarda da halen öğrencilerin tedavisi sürüyor. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan öğrenciler acil servise alınırken, dağıtılan sütlerden içtikten sonra mide bulantısı ve baş dönmesi yaşadıklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, dağıtılan sütlerde son kullanma tarihlerinde herhangi bir sorun olmadığını, psikolojik ya da aç karnına içilmiş olabileceğini tahmin ettiklerini, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.