Nihal Işık -İzmir Tabip Odası yönetimine de talip olan ve eylemlere yoğun destek veren Demokrat Katılımcı Hekimler Grubu son günlerde yaşanan olaylar hakkında bir açıklama yaptı. Hekimlerin hangi düşünceye sahip olursa olsun bu tür olaylar karşısında birlik içinde hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Dr. Fatih Sürenkök, "Artık elele tutuşma vakti geldi. Van'daki olay nedeniyle hem o milletvekilinin peşinin bırakmamak hem de işin sonuna kadar gitmek gerek. Türk Tabipler Birliği'nin gerekse biz hekimlerin boynunu borcudur. Ayrıca bakanlığın ilk başka hekimleri haksız yere suçlamalarla karşı karşı bırakan Alo 184 SABİM hattını devre dışı bırakmasını, biz hekimlerin de haksız yere suçlanması durumunda karşı dava açma hakkımızın verilmesini istiyoruz" dedi.

Vekiller konuşamadı

Doktorların aileleriyle birlikte Gündoğdu Meydanı'na yürüdüğü akşam İzmir Tabip Odası'ndaki yönetimin kendilerini üzdüğü vurgulayan Dr. Sürenkök, "Tabip Odası'nın organize ettiği yürüyüşe birçok sendika ve sivil toplum örgütü de destek verdi. Ayrıca CHP İzmir milletvekillerimizi çoğu yine destek amacıyla yanımızdaydı. Bize destek olan vekillerin birkaç dakikalık konuşması çok görüldü. Yaşananlar eylemde bir başsızlık, koordinasyonsuzluk olduğunun işareti" diye konuştu.

Oda şeffaf yönetilsin

İzmir Tabip Odası'nı da eleştiren grup üyeleri, Türk Tabipler Birliği'nden bağımsız olarak hareket edebilme yetkilerinin bulunmasına rağmen bunu yapmadığını söyledi. Grup üyelerinden Yard. Doç Dr. Aydın Taşdöğen İzmir'de 10 bine yakın hekim olduğunun altını çizerek, "Şu an Türk Tabipler Birliği, Odalar ve Sendikalarla kavgalı bir ortam yaratılıyor. Bu da ayrılıklara, hekimlerin birbiriyle kopmasına ve zayıflamamıza neden oluyor. Şu an maalesef İzmir Tabip Odası, 4 kişiyle yönetiliyor ve 6 yıldan bu yana Oda'nın söylemleri hekimleri yalnızlaştırdı" şeklinde konuştu. İzmir'deki tüm hekimleri 28-29 Nisan'da yapılacak Tabip Odası seçimlerine davet eden Demokrat Katılımcı Hekimler Grubu üyeleri, "Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Artık birlik olma zamanı geldi. Tüm arkadaşlarımıza odayı birlikte, şeffaf şekilde yönetme çağrısında bulunuyoruz. Kazanamayan arkadaşlarımızı da kazanmış gibi görüp, her aşamada görüşlerini alacağız ve her komisyonda yer almalarını sağlayacağız. SMS'ler ve internet mesajlarıyla sorunlarımızın çözülmeyeceği açık. Zaman artık meydanlara inme ve birlik olma zamanı" dedi.

Editör: Haber Merkezi