Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Nöroşirürji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Omurilik, Beyin ve Sinir Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Hülagü Kaptan, İbrahim Tatlıses'in Başbakan Erdoğan'la yoğun bakımda çektirdiği fotoğrafı yorumladı.
Doçent Kaptan'ın görüşleri şöyle: "Bu fotoğraf İbrahim Tatlıses'in severlerine moral olsun diye özen gösterilerek çekilmiş. Cerrahi operasyon uygulanan sağ tarafı fotoğrafta gözükmüyor. Sağ elini kaldırmış, çünkü sol tarafı felçli. İbrahim Tatlıses'in durumunun fotoğrafta göründüğü kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Yüz ifadesi, bakışlarından da belli. Çok ciddi bir yaralanma, beyin hasar görmüş, sol tarafı felçli. Böyle bir yaralanmadan kurtulması da büyük şans. Benzer yaralanmalarda insanların hayata tutunabilmesi oldukça zor. Operasyonu yapan ekip çok başarılı müdahalelerde bulunmuş. Ancak İbrahim Tatlıses'in sanki bu olay olmamış gibi bir hayat sürebilmesi mümkün değil. Ama doktorları hastayı moral olarak mücadeleye yöneltmek için rezerv koyarlar. Çünkü sen artık yürüyemeyeceksin, sol tarafın felçli kalacak deyince hasta kendini tamamen bırakır."
15 gündür hastanede
Yapılan yoğun tedaviyle hayati tehlikeyi atlatan Tatlıses, ilk günden itibaren sevenlerinin akınına uğramış, Başbakan Erdoğan da önceki gün kendisini ziyaret etmişti. Bu ziyaret sırasında da Tatlıses'in saldırıdan sonra ilk fotoğrafı AA tarafından çekilmişti. Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın görüşleri ise şu şekilde: "Sağ tarafta muhtemelen saçı kesilmiş ve ameliyat yaraları kapatılmış. Bakışları, durumunun ciddiyetini ortaya koyuyor. Çünkü yoğun bakımda olan bir hasta. Sağ elini kaldırmış, çünkü sol tarafı felçli. Sanki bu olay olmamış gibi hayat sürebilmesi mümkün değil. Doktorları moral olsun ve mücadeleye yöneltsin diye felçli kalacaksın demeyecektir."