İlk ve orta dereceli okullar bugün bir günlük tatil edilirken, kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç ile belediye otobüsleri de yollarda kaldı. Yolcular mahsur kaldı. İş makinelerinin kar temizleme çalışması yapmasının ardından otobüsler yollarına devam etti.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kent merkezinde trafiği felç etti. Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan karayolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Polis ekipleri kent çıkışında yolu kapatarak zincirsiz araçlar ile kamyon ve TIR'ların geçişine izin vermiyor. Zincirli araçlarda yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle ilerliyor. İş makineleri sürekli yolda kar temizleme çalışması yapıyor. Kar yağışı özellikle kent merkezinde etkili olunca trafik akışının yoğun olduğu caddelerde ve bulvarlarda durma noktasına geldi. Belediye otobüsleri yollarda kalırken, yolcular da mahsur kaldı. Bazıları otobüslerden inerek yaya gitmeye çalıştı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan araçların sahipleri de yollarda kaldı. Bazı araç sürücüleri zincir takmaya çalıştı. Bazıları da araçlarını yol kenarına çekip, bırakarak evine yürüyerek gitmeyi tercih etti.

OKULLAR 1 GÜN TATİL

Denizli'de kar yağışının etkili olması ve devam edecek olması nedeniyle Valilik tarafından Sarayköy İlçesi dışında 18 ilçe ve kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar bugün bir günlük tatil edildi.

KOCAELİ'NDE OKULLARA 1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

Kocaeli Valiliği, yoğun kar yağışının beklenmesi nedeniyle il genelinde anaokulları ile ilk, ve orta öğretim eğitim veren okullarda eğitime bugün için ara verdi. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de bugün kar tatili yapılacağını ve sınavların iptal edildiğini duyurdu.

Sabah saatlerinden itibaren başlaması beklenen kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğun ve etkisini artırarak devam edeceğinin tahmin edilmesi nedeniyle Kocaeli Valiliği ilk ve orta öğretim eğitimi veren okulların tatil edildiğini duyuruldu. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü de, Twitter hesabı üzerinden "Meteorolojik uyarılar doğrultusunda, mağduriyete meydan vermemek amacıyla 06.01.2015 tarihinde KOÜ de eğitime 1 gün ara verilecektir" açıklaması yaptı. Tüm birimleri kapsayan tatil kararı ardından iptal edilen sınavların ne zaman yapılacağı konusunda önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağı belirtildi.


KONYA MERKEZ VE 27 İLÇEDE OKULLARA KAR TATİLİ

Konya'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 27 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamile kadınların da 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Konya Valiliği, merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleriyle Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Taşkent Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Akören, Çeltik, Hüyük, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak, Kulu, Akşehir, Cihanbeyli ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Ereğli, Karapınar, Halkapınar ile Emirgazi İlçesi'nde ise, eğitim-öğretime devam edileceği belirtildi. Ayrıca engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

UŞAK'TA EĞİTİME KAR TATİLİ

Uşak'ta, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Uşak ve ilçelerinde tüm okullar kar ve soğuk hava nedeniyle Valilik kararı ile bir günlüğüne tatil edildi.

Meteorolojiden yapılan açıklamanın ardından, Uşak ve ilçelerinde tüm okullar kar ve soğuk hava nedeniyle Valilik kararı ile bir günlüğüne tatil edilirken,birçok vatandaş Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanarak kar hasreti giderdi. Vatandaşlar cep telefonları ile özçekim yaparken, çocuklar da karın tadını çıkardı. Yarın öğleye kadar etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle yetkililer, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait iki paletli ambulansın da her türlü olumsuzluğa karşı hazır bekletildiği öğrenildi.

BURDUR'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Burdur'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Burdur'da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı merkez ve ilçelerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Valilik tarafından Burdur merkez ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarla liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü kararı resmi Twitter hesabından duyururken, "Yoğun kar yağışı nedeni ile okullar salı günü tatil edilmiştir" dedi.

KULA'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları, 1 gün süreyle tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kula Kaymakamı Murat Güven, ilçe ve bağlı köylerdeki ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.
Editör: Haber Merkezi