Her gün 200 kilo pilav

Abone Ol

Este Yapı'nın kurucusu Cihan Bakan ve ilaç sektöründe yıllarca profesyonel olarak çalışmış olan Mehmet Akpolat'ın yatırımı ile hayata geçen I Love Pilav markası, 4 ay gibi kısa bir sürede yakaladığı başarı ile gıda sektöründe adından söz ettirmeye başladı.

Sadece 7 mekanda

Sağlıklı fast fod kültürünü yaymayı hedefleyen marka İstanbul Anadolu Yakası'nda 7. Mağazasını da hayata geçirdi. Pendik, Maltepe, Brandium AVM, Meydan AVM, Bahariye, Kadiköy Rıhtım 1 ve Kadiköy Rıhtım 2 olmak üzere 7 mağazası ile I Love Pilav, günde 200 kilo pilav satıyor.
Bu yıl sonuna dek Anadolu Yakası'ndaki mağaza sayısını 10'a çıkartmayı hedefleyen marka, toplamda 15 milyon TL'lik yatırım öngörüyor.
Bu neyi gösteriyor?
Eğer bir firma, doğru, dürüst iş yapar ve duyarlı olursa önü açık. Bir de 'merdivenaltı' dediğimiz firmalar var ya, sorun onlardan kaynaklanıyor. Br ikinci konu; Günümüzde doğal ürünlere ilginin arttığı gerçeğini bilmeyenimiz yok. Doğal ürünlerle vatandaşı kucaklayanların başarısı da ortada.

Doğal olan tercih ediliyor

Pilav'da kullanılan tüm ürünler gibi eğer yükselmek ve büyümek isteyen bir firmanın yönetici veya sahibi iseniz Anadolu'yu karış karış gezmeniz lazım. Böylece; kullanılan ürünlerde hiçbir yabancı, kimyevi, sentetik, kısacası doğal olmayan hiç bir maddenin kullanılmadığınıza vatandaşı inandırırsanız, ister pilav ister makarna satın işletmenizi büyütürsünüz. Bir zamanlar 'makarnacılar' da 'Makarna şişmanlatmaz!' sloganı ile piyasayı, daha doğrusu ev hanımları etkilemeyi denediler ama pek başarılı olamadılar. Hatta İzmir'de iki üç makarna fabrikası ya kapandı, ya da el değiştirdi.


İş Gayrimenkul'den yatırım

1999 yılında T. İş Bankası A.Ş.'nin sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl içinde halka arzını tamamlayarak BİST'de işlem görmeye başlayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapıyor. İş GYO'nun İzmir'de de yatırımı var.
Aylardır temeli kazılan ve depreme karşı tedbirler alınan inşaat artık yükselmeye başladı.
Sirgeli adı verilen kavşaktan Bornova yönüne dönüldüğünde, som tarafta TOTAL akaryakıt istasyonunun arkalarında dev bir binanın yükseldiğini görebilirsiniz. İşte bu yükselen binayı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO) yapıyor.
Bunun önünde ve çevresinde de yatırımcılar tarafından arsalar alınarak yakında inşaatlar başlayacak.

Parola: Değişimin mimarı!

'Değişimin mimarı' olarak yola çıkan İş GYO, yatırımlarını ve kaynaklarını etkin bir biçimde değerlendirerek çağdaş insana ve kentlere yakışan mekanlar oluşturuyor. Tüm çalışmalarında istikrarlı büyüme ve yüksek karlılık ilkesiyle ve hissedarları için yarattığı değeri sürekli kılmak misyonuyla hareket ediyor.
İş GYO'nun ağırlıklı olarak ticari gayrimenkullerden oluşan portföyü lokasyon, gayrimenkul tipi ve sektör bazında çeşitlendirilmiş. Şirketin portföy yatırımlarının değer bazında yaklaşık % 35'i ofis, %25'i perakende, %32'si gayrimenkul projeleri, %1'i otel, %1'i arsa ve %6'sı para ve sermaye piyasası araçları şeklinde.
Ticari gayrimenkul sektöründe İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon AVM, Ankara İş Kulesi, Maslak Ofis Binası, Ankara Merkez, Ankara Kızılay, İstanbul Sirkeci ve Antalya Banka Hizmet Binaları, İstanbul Güneşli Operasyon Hizmet Binası, Taksim Ofis Lamartine, Real Hipermarket, Marmaris Mallmarine AVM, Marmara Park AVM, turizm sektöründe ise Kapadokya Lodge Otel portföyünde yer alan gayrimenkulleri.

Manzara; Adalar!

İş GYO Kartal'daki projesinin adını ilk kez Cityscape Global 2014 Fuarı'nda açıkladı: Manzara Adalar!
Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2014 Fuarı'na katılan İş GYO, Kartal'daki projesinin maket ve proje detaylarını ilk kez yatırımcılarla paylaşıyor. Geçtiğimiz yıl proje görsellerini yine ilk kez bu fuarda tanıtmış olan İş GYO, Marmara Denizi ve Adalar manzarasına nazır İstanbul'un eşsiz noktalarından birinde konumlanan projesinin detaylarını 2H10 numaralı stantta sergiliyor.

Üretimde neden gerideyiz?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önce büyüme, Cuma günü itibariyle işsizlik rakamlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi 2014 yılının ikinci çeyreğinde işsizlikte tek haneli rakamlara direnirken (%9,1) büyümenin yine de devam ettiğini belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, dünyanın ilk 20 büyük ekonomi sıralamasında 'Türkiye'nin Hollanda'nın gerisinde olup olmaması bizim için doğru bir kıyaslama değil. Konuşmamız gereken husus tüketici ekonomi modelimiz ve neden verimlilikte gerilerde kaldığımızdır' dedi.

Hollanda kadar olamıyoruz

Türkiye'nin 2023'te ilk 10 ekonomi arasına girme hedefi doğrultusunda çaba sarfettiğini belirten Dekan Prof. Dr. Acar, yeni üretim tekniklerine ulaşmış bir ekonominin bu hedefe ulaşmada etkili olacağını belirtti. Prof. Dr. Acar, 'Hollanda dediğimiz ülke Konya şehrimiz kadar olan bir yer. Konya kadar coğrafyası olan bir ülkenin üretimi fazla. Biz üretim ekonomisine geçememenin sorununu yaşıyoruz. 798 milyar dolarlık Türk ekonomisinin 800 milyar dolarlık Hollanda ekonomisinin gerisinde  olduğunu görüyoruz. 250 bin nüfuslu İzlanda'nın futbolda, ekonomide bizi geçmesini irdelememiz lazım.
Teknolojik üretimimizin üretimdeki toplam payı sadece yüzde 4. Bizim teknolojik üretimimizi arttırarak yeni üretim tekniklerine ulaşmış, verimi esas almış bir ekonomiyi hedeflememiz gerekiyor' diye konuştu.

Siyasetin içindeler

Dünya Bankasının Türkiye'nin büyüme rakamını 10 Haziran'da 2,4'e düşürdüğünü, 23 Haziranda ise 3,5'e yükselttiğini söyleyen Prof. Dr. Acar, '12 günde ne oldu?
Burada anlaşılmaz bir keyfiliğin olduğunu görüyoruz. Fitch ve  Standard & Poor's için de durum böyle.
Ülke değerlendirmeleri sadece ülkeler için değil fon sahipleri için de önemli olduğu sürece, pür-rasyonel değerlendirmeler beklemek gerçekçi olmaz. Dolayısıyla derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerini, siyasetten ve ülke üzerinde baskı oluşturmaktan arındırılmış olmadığı açıktır. Faizlerin Türkiye'de bir puan artması kamuya 2 milyar dolara mal oluyor' dedi.

DİP EKSPRES

Pekdaş misafir ediyor!


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel-iş Sendikası'na bağlı 60 ilin Şube Başkanı'nı; Tariş direnişinin simge isimlerinden, Gültepe'nin efsane Belediye Başkanı Aydın Erten'in adının yaşatıldığı 'Konak Belediyesi Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nda düzenlenecek kahvaltıda misafir edecek. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve şube temsilcileri, Tariş direnişinin yükseldiği yerden, hem Aydın Erten'i anacak hem de bugün yapılacak 'Taşerona karşı: Direnİşçi' mitingi hakkında açıklamada bulunacak.