Ayakkabı sektörünün en önemli markalarından BETA, ağustos ayına özel indirim kampanyası başlattı.
31 Ağustos'a kadar sürecek olan kampanyada, BETA'nın 2015 İlkbahar-Yaz koleksiyonundaki farklı tasarım serilerinde yer alan tüm ürünler, yüzde 30 ile 50 arasında değişen indirim oranlarıyla satışa sunuldu. Kampanya kapsamında indirimle birlikte kadın ayakkabıları 99.90 TL ile 169.90 TL, erkek ayakkabıları 119.90 TL ile 179.90 TL, sandaletler ise 99.90 TL ile 139.90 TL arasında fiyatlarla satılıyor.
İndirimler, BETA'nın internet mağazası www.betashoes.com'da da geçerli olacak.
BETA Hakkında:
Türkiye'nin sayılı yerli ayakkabı markalarından olan BETA, dünyada ayakkabı üretiminde yaşanan tüm gelişmeleri çok yakından takip etmekte ve uygulamaktadır.
Yenilikçi ve gelişimci özelliğini koruyan BETA, Türkiye'de tüm ayakkabı üretim tekniklerinin bir arada kullanıldığı tek ayakkabı fabrikasına sahiptir. Ayakkabı üretiminde sağlığa uygun malzeme kullanılmasını ön planda tutan BETA, özgün tarzını yaratmaya odaklanması ve ayakkabıların şıklığının yanı sıra ayak konforuna da özen göstermekte, aynı zamanda stil sahibi çanta, cüzdan, kemer gibi deri aksesuar ürün yelpazesiyle de iddialı bir tasarım çizgisini müşterilerine sunmaktadır.

Gıda fiyatları için talimat

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.
Davutoğlu, vatandaşların aile bütçesinde önemli ağırlığı olan gıda harcamalarını hafifletmek amacıyla, genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve bu konuda gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması talimatını verdi.

Sanayi üretimi beklentiyi aştı

Türkiye'nin sanayi üretimi haziranda aylık bazda yüzde 2.4 artarak, beklentinin üstünde gerçekleşti.
Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.8 artış düzeyindeydi.
Sanayi üretimi yıllık bazda da yüzde 5.5 artarak tahminlerin oldukça üstünde geldi.

Moody's nota dokunmadı

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini duyurdu.
Kuruluş, böylece Türkiye için belirlediği son 4 potansiyel tarihin hepsini pas geçmiş oldu.

Denizbank karını açıkladı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, DenizBank'ın 2015 yılının ilk yarısında konsolide bazda; net karının 503 milyon TL'ye ulaştığını, açıkladı.
Türkiye'den Kıbrıs'a deniz altından boru ile su taşınmasına yönelik "asrın projesi" kapsamında 66 kilometrelik boru hattının son parçası dün törenle monte edildi.

Lada, Türkiye'ye geri dönüyor

Rusya'nın en büyük otomotiv şirketi olan Avtovaz firması tarafından üretilen Lada, Mersa Otomotiv ile distribütörlük anlaşması imzaladı.
Anlaşma gereğince, Lada modellerinden Granta, Kalina ve Niva Urban Kasım ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak.
Bunu 2016 yılında ise Vesta ve XRay modelleri izleyecek.

Faturasız hatlara vergi iadesi

Maliye Bakanlığı, internet kullanan 14 milyon ön ödemeli hat sahiplerine yönelik vergi iadesi için çalışma başlattı. Maliye'nin mesaisi arasında WhatsApp gibi uygulamaların vergilendirilmesi de var.

Kadınların sesi daha gür çıkmalı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, önümüzdeki dönemde kadınların sesinin daha gür çıkması gerektiğini ve dernek olarak çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini söyledi.
Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte işyerleri ziyaretlerini sürdüren EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, Artı Ambalaj işletmecisi Pınar Üngör'ü makamında ziyaret etti.

Negatif yaklaşım değişmeli

Dernek olarak kadınların haklarını her alanda savunmayı görev edindiklerini ifade eden Elmasoğlu, kadınlar olarak Türkiye'nin gidişinden hiç de memnun olmadıklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bile 'Bir kadın olarak sus' denildiğini hatırlatan Elmasoğlu, 'İş artık ülkemizin en yüksek kurumu olan Meclis'te saygı sınırlarını zorlayacak hale gelmiş durumda.
Meclis çatısı altında bu tür bir söylem yapılıyorsa Anadolu'nun herhangi bir yerinde kim bilir kadına bakış açısı nasıldır?
Toplumun kadına olan negatif yaklaşımı ve anlayışını değiştirilmesi gerekiyor.' dedi.

Fiat'tan, Poyraz Otomotiv'e onur

Satışın yanı sıra yetkili serviste de birinci sınıf hizmet veren Poyraz Oto, TOFAŞ Fiat tarafından bu yaz hayata geçirilen Ekspres Servis hizmetinin pilot uygulamasını yapmak üzere görevlendirildi.
'Tatilde içiniz rahat olsun' sloganıyla ağustos ayında İzmir'in gözde tatil merkezi Çeşme'de hizmet vermeye başlayan Ekspres Servis, tatilcilerin sorunlarına anında müdahale ederek güvenceyle yollarına devam etmelerini sağlıyor.
Ekspres Servis hizmetinin yetkili servisten hiçbir farkı olmadığının altını çizen Poyraz Oto Yetkili Servis Müdürü Olcay Can, böylelikle işlem gören araçların garanti kapsamında kaldığını hatırlattı.

Ekspres Servis'te neler var?

Günün 24 saati ulaşabileceğiniz Ekspres Servis'te periyodik bakım, yağ değişimi, elektronik arıza teşhisi, klima bakımı ve gaz basımı, fren balataları, disklerinin kontrolü ve değişimi, buji değişimi, akü şarj kontrolü ve değişimi, silecek değişimi, ampul değişimi, radyatör suyu, fren hidrolik ve cam sularının tamamlanması, benzinli ve dizel motorların karbon temizliği ve yardımcı kayış değişimi yapılabiliyor.

Türk şeftalisinin sahtesini yaptılar

Rusya'ya Belarus üzerinden getirilen ve üzerlerinde 'Türkiye üretim' yazan sahte belgeli 73 ton şeftali ve nektarin imha edildi.
Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, Minsk-Moskova yolunda yük taşıyan 3 araçta bulunan 73 ton şeftali ve nektarinin Türkiye'de üretildiğini gösteren sahte belgelerden dolayı imha edildiğini ifade etti.
Alekseyenko, 'Yükün Yunanistan, Moldova ve Belarus üzerinden geldiğini gösteren belgeleri inceledik. Türkiye'nin ilgili mercilerinin böyle bir belge vermediğini ortaya çıkardık. Dolayısıyla ürünlerin imha edilmesine karar verdik.' dedi.
Rosselhoznadzor üst düzey yetkilisi, bu yılın ilk 7 ayında Belarus üzerinden sahte belgeli Türk gıda ürünlerinin sayısının ciddi oranda arttığı uyarısında da bulundu. Alekseyenko, Türk makamlarından konuyla ilgili incelemelerde bulunmasını istedi.

Putin'in emri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in'nın kararıyla 6 Ağustos'tan itibaren Rusya Federasyonu'na sokulmaya çalışılacak tüm Avrupa ürünleri sınır kapılarında imha edilecek.
Ukrayna krizi nedeniyle 25 Haziran'da Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları 6 ay süre ile uzatmasının ardından, Rusya hükümeti de tepki olarak Batılı ülkelere uyguladığı gıda ambargosunu 1 yıl daha uzatmıştı.

***

DİP EKSPRES

Çeşme'de Şarap Tadımı


Kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerini sanatseverlerle bir araya getiren Kedi Kültür Sanat Merkezi, Çeşme'de Şarap Tadım Etkinliği düzenliyor.
Bir Yudum Şarap Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Nihat Aktan eşliğindeki şarap tadım etkinliği, Çeşme Arinnanda Otel'de 21 Ağustos Cuma günü saat 19:00 ile 21:00 arasında düzenlenecek.
Sırasıyla beyaz, roze ve kırmızı şarapların, sofra şarabı ve kalite şarap olmak üzere tadımının yapılacağı etkinlikte, katılımcılar Türkiye'nin önde gelen şarap tadımı uzmanı önolog (şarapçılık uzmanı) Prof. Dr. Nihat Aktan tarafından şarap üretimi, tadım kriterleri ve teknikleri konusunda bilgilendirilecekler.
Şarap Tadım Etkinliği'ne katılım ücreti 50 TL olarak belirlendi.