İZMİR EKSPRES

İzmir Büyükşehir'den 202 kadın muhtara mor çiçekli ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 30 ilçede görev yapan 202 kadın muhtara mor çiçek hediye etti. Kadın muhtarlar, bu özel günde unutulmadıkları için büyük mutluluk yaşadı.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, demokrasinin temel taşlarından biri olan kadın muhtarları özel bir jestle onurlandırdı. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, 30 ilçede görev yapan 202 kadın muhtarın kapısı çalınarak mor çiçekler takdim edildi.

“Yerel yönetimler kadınlarla daha güçlü”

Muhtarlıklar ve Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli Ülkü Zeyrek Öner, kadın muhtarların yerel yönetimler için büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Kadın muhtarlarımız, yerel yönetimlerde önemli bir yer tutuyor. Onların sayısının her geçen gün artması hepimiz için sevindirici. 30 ilçedeki 202 kadın muhtarımızı tek tek ziyaret ederek onlara mor çiçekler hediye ettik. Kadın muhtarlarımızın yerel yönetimlere kattığı değerin farkındayız ve onlarla daha güçlü olduğumuza inanıyoruz.”

Kadın muhtarlardan teşekkür mesajları

Bornova Kayadibi Mahallesi Muhtarı Azime Işık, Bornova’daki 12 köy arasında tek kadın muhtar olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Mahalleme kadın eli değiyor. Başkanımızın kırsal mahallelere verdiği destekten dolayı çok mutluyum. Çiftçilere de büyük destekler sağlanıyor. Bizi unutmadıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Muhtarlık İşleri Dairesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

Buca Doğancılar Mahallesi Muhtarı Nebahat Coşkun ise kadınların yöneticilikte titiz ve detaycı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“İlk aday olduğumda seçilmeyeceğimi düşünmüştüm ama halkım bana güvendi. İkinci kez muhtar seçildim. Kadınlar daha detaycı, eksikleri daha iyi görüyorlar. Başkanımız beni unutmadığı için çok teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi her zaman yanımızda.”

Konak Çınarlı Mahallesi Muhtarı Elmas Türkmen ise kadınlara verilen desteğin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlık görevini bir kadın olarak yapmaktan gurur duyuyorum. Mahallemizdeki kadınları desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız Başkanım.”