İztuzu'ndan DALÇEV tahliye edildi

Abone Ol


Tepkiler sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın işgalci konumda olan DALÇEV'in ivedi olarak kolluk kuvvetleri tarafından tahliye edilmesi için Valiliğe gönderdiği yazı üzerine dün harekete geçildi. 'Robocop' diye adlandırılan özel kıyafetli jandarma timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kadar jandarma, bugün teknelerle İztuzu Plajı Boğazağzı Mevkisi'ne geldi.

DALÇEV Müdürü Ramazan Oruç, "Yargıtay kararı ile buradayız. Siz bizi buradan çıkartamazsınız. Yaptığınız usulsüzdür. Vali, bakanlıktan gelen talimatı yerine getirerek, kesin İçişleri Bakanı olma yolunda bir adım atmıştır. Bu bir siyasi karardır, bunu tanımıyoruz" diyerek, tahliyeye izin vermeyerek jandarmalara direndi. Ancak Oruç, daha sonra "Kolluk kuvvetlerine saygımızdan dolayı daha fazla direnmeyeceğiz, hakkımızı yasal yollardan arayacağız" dedi.

Ortamın sakinleşmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İztuzu'nu tahsis ettiği MUSKİ yetkilileri, jandarmanın oluşturduğu güvenlik kordonu arasında DALÇEV'e ait şezlong, şemsiye ve diğer malzemeleri teknelere taşıyarak, tahliye etmeye başladı. İztuzu'na tekneyle bir de kepçe getirildi. Kepçe yardımıyla plaja geçen hafta getirilen jeneratörün kaldırılarak, götürüleceği öğrenildi.

Tahliye sırasında Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü ekipleri de hazır bulundu. Tahliye çalışmaları halen sürüyor.