FİNANS EKSPRES

Japonlar, yıllık 35 bin ton Türk zeytinyağı tüketiyor

Abone Ol


Türkiye'den başka, ABD, İtalya, İspanya, Tunus, İsrail, Tunus, Ürdün, Fransa, Filistin, Fas, Şili, Avustralya, Yunanistan, Portekiz, Yeni Zellanda ve Japonya'dan katılımcı firmalar Olive Japan 2012 yarışmasında yaklaşık 140 numune ile yarıştı.  Türk katılımcı markalar arasında Savrandere – GIDATAY Zeytinyağı altın madalya kazanırken, Nar Zeytinyağı, Monte İda Zeytinyağı, Alyattes Zeytinyağı gümüş madalyaya layık görüldüler.

Olive Japan 2012 yarışmasına davet edilen Zeytin Zeytinyağı Tanıtım Komitesi'ni temsilen panelist olarak görev alan Ahmet Ertür, Japonya'da zeytinyağı tüketiminin hızla arttığını, başta Avrupalı rakiplerimiz olmak üzere dünya genelindeki zeytinyağı üreticileri ile gümrük vergilerinde eşit olduğumuz Japonya pazarında pazar payımızı hızla arttıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ZZTK'nın Olive Japan etkinliklerine jüri üyesi olarak davet edilmesinin büyük başarı olduğunu belirten Ertür, "Bir başka başarımız ise farklı ülke, hatta yarıkürelerden zeytinyağlarının yarıştığı Olive Japan Yarışması'nda zeytinyağlarının kalitesini tescil ettiren başta Gıdatay olmak üzere tüm firmalarımızı kutluyorum. Japonya'da zeytinyağı çok yeni ama artarak çok ilgi uyandıran bir ürün. Yıllık 35 bin ton tüketim rakamına ulaştılar ve bu tüketim katlanarak artıyor, bu pazardaki payımızı süratle arttırmamız için bu yarışmada ödül kazanan Türk firmalarının uygun bir zemin hazırladığını düşünüyorum" dedi.