Kadın, yemeği yaktığı için bile şiddete maruz kalıyor

Abone Ol


'ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLARIN YÜZDE 9'U 18 YAŞ ALTI'

Niteliklerine göre değerlendirildiğinde şiddet olaylarının yüzde 51'inin darp, yüzde 28'inin tehdit, yüzde 15'inin hakaret, yüzde 3'ünün bakım hükmünü yerine getirmeme, yüzde 3'ünün ise tedbir kararına uymama şeklinde karşılarına çıktığını vurgulayan Emniyet Müdürü Altan, "Şiddete uğrayan kadınların yüzde 9'u 18 yaşın altında. Yüzde 2'si fakülte mezunu, yüzde 13'ü lise mezunu, yüzde 86'sı ilköğretim mezunu. Meslek durumlarına baktığımızda yüzde 3'ü öğrenci, yüzde 85'i ev hanımı ve yüzde 12'si memur ve serbest meslek sahibi" dedi.

'MUTLAK SURETLE ADLİ MAKAMLARA SEVKİ YAPILIYOR'

Kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi için 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesine Dair Kanun hükümlerine göre bu konunun önemle takibinin yapıldığını aktaran Emniyet Müdürü Altan, geçmişte olduğu gibi babacan baş komiserlerin 'Evinize gidin barışın', 'Aile büyükleriniz bu işi halletsin' demelerinin söz konusu olmadığını, kanunun emrettiği usul gereğince mutlak suretle adli makamlara sevkinin yapıldığını vurguladı.

'KADIN YEMEĞİ YAKTIĞI İÇİN ŞİDDETE MARUZ KALIYOR'

Aile içi şiddet olaylarının nedenlerini de araştırdıklarını ve kadının yemeği yaktığı için şiddete maruz kaldığına dikkati çeken Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, "Çok şaşırıyorum. Bir insan yiyip içmeyle alakalı eşine şiddet uğrayabilir mi? Yemeğin altı yanmış. Kadın bunu isteyerek yapmamıştır. Yani onu yemezsin başka bir şey yersin. O yemeği yemezsiniz de kahvaltı yaparsınız. Değer mi? Bir yemeğin yakılmasından dolayı şiddet uygulanmasına çok şaşırıyorum. Hele hele düğünde takılan takılarda anlaşmazlık ve aile büyüklerinin baskısı evlilik hayatına adapte olmadan yuvaların dağılmasına sebebiyet vermektedir. Bu da son derece üzücü" diye konuştu.

'KÜFÜR EDİP KAPATSINLAR TELEFONU'

Emniyet Müdürü Halil Altan, telefon dolandırıcılığı olaylarına ilişkin de uyarılarda bulundu. Emniyet Müdürü Altan, şöyle dedi:

"İlimizde de bu konuda teşebbüsler oldu. Suçüstü yaptıklarımız oldu. İlimiz dışında farklı bölgelerde yoğun şekilde bu işi yapanların olduğunu tespit ettik. Bunların ilimizde başarıya ulaşamadıklarını, teşebbüs halinde kaldığını, daha çok belli yaş üzerinde devlete güveni son derece yüksek olan insanların hedef alındığını biliyoruz. İzmir Emniyet Müdürümüz Celal Uzunkaya'nın örneğini veriyoruz. 'Ne yapsak bu hadiselerin önüne geçemiyoruz' demişti. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Hiçbir şekilde onlara itibar etmeyin. Telefonda bu kişilere kendi üsluplarınca ve kendi dağarcıklarında olan küfrü edip kapatsınlar telefonu."