SAĞLIK

Kahvaltı yapın, unutkanlığı önleyin

Abone Ol


Nöroloji Uzmanı Polat, şunları söyledi:

“Gün boyu su içmenin vücuda olan faydasının yanı sıra, vücudun sıvı dengesini ayarlayarak, oksijen ve besinleri beyne daha etkin şekilde taşıdığını gösteriyor. Hafızayı güçlendirmek için de B vitamini çok önemli. B vitamini eksikliğinin yetişkinlerde zihinsel faaliyetlerin düştüğünü gösteriyor. Muz, hindi, balık, fasulye, mercimek ve patates gibi B vitamini bakımından zengin besinleri diyetinize eklemenizde fayda var. E vitamini de antioksidan olarak çalıştığı için beyin sağlığınızı korumanıza yardımcı oluyor. Ayrıca depresyon düşürücü ve Alzheimer'ı yavaşlatıcı etkisi olan E vitaminini, fındık, lifli yeşil bitkiler, kivi ve mangoda tüketebilirsiniz."

Kahvaltının günün en sağlıklı öğünü olduğunu hatırlatan Dr. Polat, “Kahvaltının, beyin için en etkili öğün olduğu yakın zamanda yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Her gün kahvaltı yapmak odaklanma becerisini, hafızayı, yaratıcılığı ve genel performansı artırıyor. Bunun yanı sıra saf yeşil çay da zihnin açık kalmasını sağlıyor ve odaklanma becerisini artırıyor" dedi.