Geçtiğimiz sezon TFF 2. Lig'de mücadele eden Türk futbolunun köklü kulübü Adanaspor yaşadığı mali krizin ardından oyuncularını birer birer futbolcularını kaybetmiş ve daha sezon bitmeden küme düşmüştü.
9 puanı silindi
Turuncu beyazlılara sezon içinde FIFA tarafından 1 dosyası nedeniyle 6 puan, TFF tarafından ulusal lisans kriterleri ve eksiklikleri nedeniyle de 3 puan olmak üzere toplamda 9 puan silme cezası aldı.
19 yıl sonra 3. Lig'e düştü
Kulüp tarihi boyunca 22 yıl Süper Lig'de mücademe eden 3 kez UEFA Kupası’nda boy gösteren Adanaspor, 19 yıl sonra TFF 3. Lig’e düştü.
Taraftar grubu kulübü devralmak istiyor
Yeni sezon öncesinde ekonomik sıkıntıları devam eden ve transfer yapamayan Adanaspor'da taraftar grubu Turbeyler, kulübü devralmak istiyor.
"Biz bu takımı borcuyla, harcıyla almaya hazırız."
Turbeyler grubu yöneticileri yaptıkları basın açıklamasında kulübü almaya hazır olduklarını belirterek, "Biz bu takımı borcuyla, harcıyla almaya hazırız. Bedeli ne olursa olsun almaya hazırız. Adanaspor'un borcunun 140 milyon TL olduğu bir bilgilendirme bize geldi. Bu borcun hepsini kabullenmeye razı olduk. Ki Adanaspor'un mevcut başkanı Ergin Göleli'ye bu mesajı verdik." ifadelerini kullandılar.
"200 milyon TL veriyoruz"
Turbeyler Grubu Taraftarlar Derneği Başkanı Selahattin Baynal, Göleli'nin kendilerine "Vereceğiz. Bekleyin." şeklinde geri dönüşü olduğunu kaydederek "İyi şeyler olacak gibi geçiştirmeler oldu. Temsilcisiyle konuştuğumuz sorunun cevabı şu. 140 milyon borcu var bu kulübün. 140 milyon borcu varsa biz 200 milyon TL veriyoruz bu kulübe. Adanaspor kurtulur mu? Adanaspor çok rahat kurtulur. Sayın Ömer Çelik bakanımız istesin. Biz zaten bakanımızdan bir şey istemiyoruz. Bize desin ki biz bu borçları ödemeye razıyız." dedi.