Bakan Uraloğlu, yazılı açıklama ile 27 Kasım- 3 Aralık döneminde İstanbul'u etkisi altına alan sisli hava durumunun ulaşımı olumsuz etkilediğini belirtti. Uraloğlu, söz konusu olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edilmesi sonucu boğazdan geçmek isteyen yolcuların Marmaray'a yöneldiğini ifade ederek, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle boğaz geçişlerinde Marmaray'ı kullanmak isteyen vatandaşlar için TCDD Taşımacılık tarafından ek seferler konuldu. Marmaray'ın Gebze ile Halkalı arasında gerçekleştirilen hafta içi 287, hafta sonu 297 tren seferlerine ek tren seferleriyle birlikte 392 bin yolcu daha taşındı. Marmaray'da, günlük ortalama 565 bin yolcu taşınırken, ek seferlerle bu sayı 621 bine ulaştı. İstanbul'un toplu ulaşımına çözüm üretildi" ifadelerini kullandı.


'1 MİLYARIN ÜZERİNDE YOLCU SEYAHAT ETTİ'


Bakan Uraloğlu, metrobüs, vapur, tramvay, yüksek hızlı tren (YHT) ve metro istasyonları ile bağlantısı bulunan Marmaray'da, Halkalı- Gebze arasının 108 dakika sürdüğünü belirterek, "Mevcutta Gebze ile Halkalı arasında 15 dakika aralıklarla Marmaray trenleri işletilirken, Ataköy ile Pendik arasında ise 8 dakika aralıklarla tren seferleri yapılıyor. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 10'uncu yaşını kutlayan Marmaray'da, bugüne kadar toplam 1 milyarın üzerinde yolcu seyahat etti. Günlük yolcu rakamları 710 binlere ulaşarak taşıma rekorları kırıldı" dedi.


'YÜK TRENLERİ GEÇİŞ YAPIYOR'


Marmaray'ın, Londra'dan Pekin'e kesintisiz demir yolu taşımacılığı imkanı sunduğunu belirten Uraloğlu, Marmaray sayesinde yük taşımacılığı da yapıldığını kaydetti. Uraloğlu, "Marmaray'ın; Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı istasyonlarında YHT ve ana hat trenlerine hizmet veriliyor. Yüksek hızlı trenler, Marmaray'dan geçiş yaparak Halkalı'ya kadar ulaşırken gece saatlerinde de yük trenlerinin geçişi sağlanıyor. Marmaray'dan yurt içi ve yurt dışı yük trenleri geçiş yapıyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: dha