O polise lahmacun sürgünü

Abone Ol


Şike Operasyonu’nu da ben yönettim” dedi. Bunun üzerine ofisteki çalışanlardan birisi “O zaman Trabzonspor’un kupasını verin” diye espri bile yaptı. Görevli memurlar ofiste aradıkları şeyi bulamadıklarını Can’a bildirdi. Can, bunun üzerine telefonla birisini aradı. “Efendim aradığımızı bulamıyoruz. Ne yapalım?” diye durumu bildiren Can aynı zamanda 4’üncü katta Bakan Erdoğan Bayraktar’ın ofisinin de olduğu bilgisini hatırlattı. Can, aldığı talimat üzerine polis yeleğini çıkartarak bakanın ofisini de aradı.

BAŞBAKAN KIZMIŞTI

Polisin görüntülerinin internete düşmesinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan, Samsun mitinginde tepki göstererek şöyle demişti: “Şu hale bakın. Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak, eline tespihi alacak külhanbeyi gibi. Bir de yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iş.  Bunu yapan yargı mensubunu seyir mi edeceğiz. Gereği neyse bunu yaparız.”

Operasyonun ardından başlayan görevden alma ve tayin fırtınasında, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, operasyonu yürüten şube müdürlerinin de arasında bulunduğu polis sayısı 80’e ulaştı. (Hürriyet)