Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Tankçı Sözleşmeli Piyade Er Nurullah Seçen geçtiğimiz cumartesi şehit oldu. Seçen'in önce nakliyecilik yapan babası Sedat Seçen'e yardım ettiği, vatani görevini yaptıktan sonra da sözleşmeli er olmak istediği öğrenildi.

Yakınlarının Seçen'in bu kararına karşı çıktığı buna rağmen Seçen'in 'Askerliği çok seviyorum, şehit olmak istiyorum' diyerek 1.5 yıl önce sözleşmeli er olarak göreve başladığı öğrenildi.

40 gün önce izne çıkan ve memleketi Ereğli'ye giden Seçen'in kuzeni Özcan Seçen'e, ''Emmioğlu, çok şükür evimi aldım. Arabam var. Sevdiğim işi yapıyorum. El-Bab ve Suriye'de görev yaptım. Afrin'e de gideceğim, şehit olursam daha ne isteyeyim'' dediği öğrenildi.




Seçen, geçtiğimiz cumartesi günü tanka düzenlenen saldırıda 5 arkadaşı ile birlikte şehit oldu. Dün toprağa verilen şehidin babasının ise oğluna sürpriz hazırlığında olduğu öğrenildi.

Baba Seçen'in oğlu şehit düşmeden birkaç saat önce, bir galericiye giderek oğluna ait eski aracı verip yeni model bir araç satın almak için anlaştığı öğrenildi. Baba Seçen'in aracın devir işlemleri için de pazartesi günü için anlaşarak galeriden ayrıldığı öğrenildi.


Baba Seçen eve geldiğinde ise acı haberi aldı. Oğlunun yeni aracını alacağı gün oğlunu toprağa veren Seçen'in anlaştığı galerici de şehidin anısına o aracı bayraklarla donattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan galerici ortaklarından Şevket Küçükünal şunları söyledi: "O gün şehidimizin babası 16.00 sıralarında galerimize geldi. Oğlunun asker olduğunu, Afrin'de görev yaptığını, özellikle bu araçtan istediğini ve ona sürpriz yapmak istediğini söyledi. Biz de pazarlığımızı yapıp anlaştık. 'Pazartesi almaya gelirim' dedi. Maalesef kısmet olmadı."
Editör: Haber Merkezi