CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' adlı programına pazartesi akşamı Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan askerlerin yakınları konuk oldu.

Programda Balyoz davasında 16 yıl hapse mahkum olan Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un kızı Nil Kutluk, Tümgeneral Ayhan Gümüş’ün kızı Selin Gümüş, Tümgeneral Ahmet Yavuz’un avukat oğlu Selim Yavuz, emekli albay Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek ve eski rektör Fatih Hilmioğlu’nun avukat kardeşi Hayati Hilmioğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın da tutumunu eleştirdi.

NECDET ÖZEL ADINA...

Bu program üzerine Ahmet Hakan'a bir telefon geldi. Hakan'ı Orgeneral Necdet Özel adına arayan kişi Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgenaral Ertuğrulgazi Özkürkçü idi.
Özel, bu telefon görüşmesi aracılığıyla Hakan'a çok özel mesajlar verdi. Ahmet Hakan'ın bugün Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesine taşıdığı konuşmayla Genelkurmay, yakınları Balyoz ve Ergenekon'da yargılanan ailelerin yakınlarına mesaj gönderdi:

'YENİDEN' ASKERİ VESAYET OLMAZ

"Tutuklu arkadaşlarımız cezaevlerinde ziyaret edilmiş, duruşmalar personelimiz tarafından izlenmiş, bilgiler Genel Kurmay Başkanlığı'na sunulmuştur. Bizim askeri vesayet niyetimiz yok. Yeniden askeri vesayet olmaz. Güzel ülkemizde huzur istiyoruz."

Editör: Haber Merkezi