Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 38. Olağan Kurultayı öncesi partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden binasında partililer ve kurultay delegeleriyle bir araya gelen CHP Genel Başkan Adayı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Özel, Cumhuriyet Meydanı'nda tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İzmir’in kurultay delegeleriyle görüşme yaptığının hatırlatılması ve ‘İzmir’den 55 delege Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı, siz fikirlerini değiştirebildiniz mi?’ sorusunun yönetilmesi üzerine CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, ‘’İzmir’den çok ciddi bir destek alıyoruz. Bütün İzmir’deki delegelerimizin kendi vicdanları ile sahada, sokakta, komşularından, öğrencilerinden, esnaftan çok etkilendiklerini görüştüklerini sokaktaki değişim talebinin partimizde de yükseldiğini ve İzmir’de delegelerimizin de değişimden yana ciddi tavır takınacaklarını görüyorum. İzmir çok sayıda delegesi olan bir il. İzmir’in hangi sandıkta oy kullanacağı belli. Benim en güvendiğim sandıklardan birisi İzmir sandığı. İzmir sandığına Manisa sandığı kadar güveniyorum. Göreceksiniz İzmir kurtuluşun kenti İzmir cumhuriyet değerlerine en bağlı kenttir. Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine en sıkı sarılan kentti. İzmir’den çok iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum’’ açıklamalarında bulundu.


Özel, ‘İzmir’den size desteğini açıklayan isimlerin dışında, sizi arayarak desteğini ileten isimler var mı?’ sorusu üzerine ise şöyle konuştu: “Çok sayıda var. İzmir’de konuşulan bir konuyu benim burada aday olarak tekrarlamama doğru değil ama çok sayıda delege arkadaşımız çok sayıda milletvekili kurultayda değişimden yana oy kullanacaklarını hem bizlere hem çevrelerine söylüyorlar. Bu konu ile ilgili İzmir kamuoyunda çok ciddi bir etkileşim var. Kimse İzmir’deki değişim talebinin karşısında durmuyor.”

KIRGINLIĞIM YOK

‘CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’nun kurultay delegelerinden imza toplamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Özel, ‘’Böyle şeyler olur. Orada bazı arkadaşların heyecanla İzmir’in sokaktaki değişim talebini tahmin etmeden attıkları erken bir adımdı. Bu adımın sonuç vermediği hatta ciddi tepki gördüğü ve o arkadaşların parti kamuoyundan da eleştiri aldıklarını ve geçen zaman içinde değişim için yükselen talebin hem İzmir delegasyonunun hem de İzmir’deki yöneticilerimizin fikrini önemli ölçüde değiştirdiğini görüyoruz. Bundan sonra bir hafta sonra sandığa gideceğiz ve her şey orada görülecek. Ben geçmişteki yapılan hiçbir şeyle ilgili kırgınlığım yok. Çünkü bize İzmir İl örgütü de İzmir yöneticileri de delegeleri de bize sadece 4 Kasım’da görevlerini yaparlarken lazım değiller. 6 Kasım’da partiyi iktidara taşıyacak olanlar da onlar… Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

KARARI ÜYELERİMİZ VERİR

"Şayet seçilirseniz Tunç Soyer aday olacak mı?" sorusuna yanıt veren Özel, “Kimin belediye başkan adayı olacağına vatandaş karar verecek. Eğer vatandaş belediye başkanından memnunsa bende memnunum. Vatandaş memnun değilse, orada daha derinlemesine analizler yapılabilir ve kararı Parti Meclisi verir. Ben tek başına karar vermeyi seven biri değilim. Gücünü 2015 yılındaki ön seçimde, tüm zamanların Türkiye rekorunu kırmış olmaktan alan biriyim. Hem milletvekilliği hem belediye başkanlıkları için bir konuda tereddüt varsa sandığı koyarız, kararı üyelerimiz verir. Bundan sonra da öyle olacak” dedi.

İZMİR'DEKİ BELEDİYE SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ

"Eğer genel başkan seçilemezseniz ve değişim olmazsa İzmir’in kaybedilebileceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Özel, “İzmir, CHP’nin amiral gemisidir. Biz İzmir’i en zor zamanlarımızda kazanmış bir partiyiz. Ben, ‘Değişim olmazsa İzmir kaybedilir’ diye İzmir ile ilgili seçim sonucunu, Kurultay’a bir argüman olarak taşıma meselesini doğru bulmam. Bu kolaycılık olur. O yüzden şunu söylüyorum; biz her şartta, değişimden sonra mevcut büyükşehir belediyelerini koruyacağız ve arttıracağız. İzmir’deki belediye sayımızı da inanılmaz artıracağız. Tüm zamanların en üst düzeyde ilçe belediyesi kazandığımız seçim bu seçim olacak, değişimin yaratacağı büyük moralle…” ifadelerini kullandı. 

KOCAOĞLU'NUN DESTEĞİ ÇOK KIYMETLİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun değişimden yana olduğuna dair açıklamalarının sorulması üzerine ise Özel, “Kim değişimden yana olduğunu söylüyorsa bundan sonraki süreçte CHP’nin örgütü ile ayağa kalkmasını, güçlenmesini, bir daha seçim kaybetmemesini istiyor ve o yüzden söylüyor. Sayın Kocaoğlu’na da teşekkür ediyorum. Çok iyi partilidir, çok şey öğrendiğimiz bir büyüğümüzdür. İzmir’de yaptığı görevi büyük bir liyakatle, samimiyetle ve İzmirlilerin büyük teveccühüyle tamamlamıştır. Onun desteği çok kıymetlidir” diye konuştu.

DELEGE BASKIYA TESLİM OLMAZ

Özel, "Parti binası önündeki konuşmanızda İzmir delegeleri ile ilgili ‘asker’ ithamında bulunulduğunu söylediniz ve ‘İzmir delegeleri Mustafa Kemal’in askeridir’ dediniz. İzmir delegelerine bir baskı söz konusu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: “Sökmez. Delegeye baskı var mı yok mu bilmem, çeşitli yerlerden çeşitli duyumlar geliyor. Her duyduğunuza da inanmamak lazım. Ben delegeye baskı yapılıp yapılmadığıyla değil, bizim delegemizin o baskıya teslim olup olmayacağıyla ilgiliyim. Bizim delegemiz hiçbir baskıya teslim olmaz.”


 

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ