Başvuru öncesi bir açıklama yapan Kalkan, “AK Parti’ye tereddütle bakanların, acaba sorusu soranların yapay korku yaşayanların oyuna talip olmak için aday oldum. AKP’yi  İzmir’de ikinci parti değil, birinci yapmanın parçası olmak için buradayım” diye konuştu.

AKP’den aday adayı olmadan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ESİAD Yüksek İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmanın etkili olduğunu açıklayan  Necip Kalkan, konuşmadan sadece bir not aldığını söyledi. Kalkan, “Sayın Başbakanımızın dile getirdiği, ‘Laik Parlamenter Sistem ve Sosyal Hukuk Devlet’ kavramının bir temsilcisi olmak için adayım. AKP’ye tereddütle bakanların oylarını almak için adayım. Acaba sorusu soranların, yapay korku yaşayanların oyuna talip olmak için aday oldum. AKP’yi İzmir’de ikinci parti değil, birinci yapmanın parçası olmak için buradayım. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 237 devlet arasında 10’uncu büyük ekonomi olmayı hedef alan bir partinin içinde olmak istiyorum. O heyecanı yaşamak istiyorum. O nedenle buradayım” diye konuştu. 

 
Düz vekil değil sokaktaki halkın vekili olacağım

Türkiye’nin hedeflerine ulaşması konusunda yapacak çok iş olduğunu bu işler içinde olmak için aday olduğunu belirten Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kimsenin yolunu kesmeye değil, hep beraber AKP’nin  yolunu açmaya geldim. Başarının bir parçası olmak içim AKP’ye geldim. Düz milletvekili olmak istemiyorum. Ben sokaktaki insanın bu teşkilatın milletvekili olmak istiyorum. Eğer nasip olursa milletvekili olursam sadece  İzmir değil, bütün Türkiye 3 ay içinde adımı öğrenecek. Yapacağımız işlerle bunu göstereceğiz. Bana adaylık konusunda hangi bölgeyi verirlerse versinler nefer olarak varım.” (Emine Kantarcı)

Editör: Haber Merkezi