İZMİR EKSPRES

Şakran için kafalar yine karıştı

Abone Ol
Aykut Polatlı-Aliağa Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu hakkındaki taciz ve tecavüz iddiaları CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın da katıldığı CHP İzmir İl Gençlik'i tarafından yapıla açıklamayla protesto edildi. Protestodan birgün önce cezaevini inceleyen CHP Cezaevi İzleme ve İnceleme Komisyonu Üyesi Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Cezaevinde taciz ve tecavüz vakasının yaşanmadığına dair açıklama yapmıştı. CHP gençlik ile CHP milletvekillerinin açıklamaları birbiri ile uyumlu ve birbirini destekler olmadı.

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, milletvekilleri incelemeye gittiklerinde her şeyin dört dörtlük gösterildiğini, Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in bu açıklamayı da buna istinaden yaptığını iddia etti. Sarıküse, 'İlla bu iddialar ortaya atıldıktan sonra mı incelemeler yapılacak. Biz oraya milletvekilleri gitmeden önce de devamlı denetimden yanayız. Hükümetin ve yetkililerin asıl amacı iddiaları önlemek değil üzerini örtmektir. Milletvekilleri ve yetkililer gelince tabii ki her şeyin yolunda olduğu gösterilecek. Bu olayların yaşanmadığı veya yaşanmayacağı anlamına gelmez' diye konuştu.

Şakran sözün bittiği yer

Şakran cezaevi için gündeme gelen tüyler ürperten iddialar nedeniyle CHP Gençlik Kolları protesto gösterisi gerçekleştirdi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, 'Adalet Bakanı hala Şakran'ın güvenli olduğunu söylüyor. Sözün bittiği, tuzun koktuğu yerdeyiz' dedi.
Konak Meydanı, valilik binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Kiran, İzmir milletvekili aday adayları Ali Engin, Altan İnanç ve çok sayıda partili katıldı.

Bu skandal AKP döneminde oldu

İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Türkiye'nin skandallar ülkesi olarak anlımasından artık yorulunduğunu belirterek, 'CHP İzmir gençliği olarak bu hassasiyeti anlayarak AKP hükümetinin yanlış politikalarına karşı duruş göstermek için burada toplandık. Tecavüze insanlık suçu olarak bakıyoruz. Hele ki bu tecavüzler devlet koruması altında, devlet kontrolündeki yerlerde gerçekleşiyorsa, bu insanlık suçu tüm dünyayı sarmaktadır. Bizler buna karşı duruyoruz. Dün incelemek için komisyonlar gönderiliyor. Bu komisyonların, böyle skandallar çıktıktan sonra mı gönderilmesi gerekmekte yoksa böyle olaylar yaşanmadan mı bunun önünün alınması gerekmektedir? Gönderilen komisyon itiraf etmiştir; 3 olay yaşanmış, 1 tanesi cezalandırılmıştır. Ama 2 tanesi hala bekletilmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin makus talihidir. Bir yere cumhurbaşkanı gidecekse orada önceden önlemler alınır, her şet dört dörtlük gösterilmeye çalışılır. Bugün Şakran'da yapılan budur. Siz, bazı skandallar ortaya çıktıktan sonra kontrolörleri gönderirseniz, orada her şeyi dörtdörtlük gösterirsiniz ve bu ülkenin gerçeğini halktan saklamaya muktedir olursunuz. Bu ancak ve ancak Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinde gerçekleşmektedir. Neden bu kontroller böyle skandallar yaşanmadan önce yapılmaz? İlla oraya kameraların girmesi, valilerin girmesi mi gerekmektedir? Bu arkadaşlarımızın yaşayacağı psikolojik sorunlara kim cevap verecektir? Susmuyoruz, haykırıyoruz; Türkiye'de böyle skandallar yaşanmaması için bizler CHP gençliği olarak bu mücadelenin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. Devleti samimi olmaya çağırıyoruz' diye konuştu.