Sütte İzmir modeli

Abone Ol
Yunt Dağı bölgesinde tarım ve hayvancılığa destek veren Yunusemre Belediyesi, ilk kez İzmir'de uygulanan ve koyun-keçi sütü üreticisine büyük kazanç sağlayan 'Sütte Soğuk Zincir Projesi'ni hayata geçirdi.
Belediye olarak Kaymakamlık ve STK'lar ile ortak projeler üretip Yuntdağı bölgesini kalkındıracaklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yağcılar Süt Toplama Merkezi projesine verdiği destek için İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik personeli ve Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer'e teşekkür etti. 
Soğuk Zincirde toplanan sütlerin tüketici için hijyen ve sağlık, üretici içinse bol kazanç anlamına geldiğini ifade eden Çerçi, 31 bin baş sağmal küçükbaş hayvan bulunan Yunusemre ilçesinde koyun ve keçi yetiştiriciliğine desteklerinin süreceğini müjdeledi. 
Sezon sonuna kadar 400 ton, gelecek yıl ise toplamda 1000 ton süt toplamayı hedeflediklerini kaydeden Çerçi, 'Projemizin çıkış noktası; Hayvanların genetik ıslahı, modern tekniklerle verim artışı sağlanması ve ürünlerin sağlıklı şekilde toplanarak maksimum karlılıkla pazarlanması olarak özetlenebilir. Bu yapılan çalışmalara aşama aşama belediye olarak destek vereceğiz. Yunt Dağı Yunusemre'nin göz bebeğidir' şeklinde konuştu.
Temeli yarın atılıyor
Ankara'yı dünya fuarcılık merkezleri arasında sokacak çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi. 
Akyurt'ta yapılacak Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin temeli Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 26 Mayıs Salı günü saat 10.00'da atılacak. 
Esenboğa Havalimanı yakınında Akyurt'un yeni gelişim alanı içinde inşa edilecek olan Fuar Merkezi için Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası Akyurt Belediyesi ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ortaklığı ile 17 Şubat 2013 tarihinde Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Anonim Şirketi kuruldu.
Kare kurgu şemasına sahip fuar merkezinin konumlanacağı alan toplamı 600 bin metrekareden oluşuyor. 175 bin metrekare inşaat alanı bulunan fuar merkezinde 50 bin metrekarelik kapalı alan yer alacak. Fuar alanında 124.750 metrekare açık sergileme alanı, 7.230 araçlık otopark, fuar yönetimine ait katlar, farklı büyüklere bölünebilir çok amaçlı toplantı ve konferans salonları, yiyecek, içecek ve restoran alanları, basın odası, VİP odaları ve fuar katılımcılarının kullanabileceği toplantı odaları ve servis mekanları bulunacak. Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 'Salı günü Ankara'mızın kaderini değiştirecek önemli bir adım atılacaktır' dedi.
İki ünite daha devrede
Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük jeotermal santrali olarak nitelendirilen Efeler Jeotermal Enerji Santrali'nde 2'inci 3'üncü üniteler devreye girdi.
Bursa'da 8 gündür üretime ara veren TOFAŞ işçileri, yönetimle işçi temsilcilerinin yaptığı görüşme sonunda 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü (bugün)işbaşı yapma kararı aldı. İşçilerin maaşlarda iyileştirme sözü verilmesi üzerine işbaşı yapacakları belirtildi.
GSD Holding'in Tekstilbank'taki yüzde 75,5 payının Industrial and Commercial Bank of China Limited'e (ICBC) satılmasına ilişkin pay alım satım sözleşmesi kapsamındaki işlem kapanışı bugün gerçekleştirildi.
İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı, mayıs ayında yüzde 74,7 ile son 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Geçen ay Türkiye'deki akaryakıt istasyonlarını satmak için yetki veren Fransız Total'e dev talip. M Oil ve Milangaz'ın sahibi Demirören Holding Total'i almak için teklif verdi.
Faizler hakkında konuştu
Providence Ticaret Odası'nda konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Janet Yellen, faiz artışının bu yıl içinde olacağını söyledi. Yellen, Rhode Island eyaletinin Province kentinde katıldığı bir etkinlikte, ABD ekonomisi ve Fed'in faiz artış takvimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yellen değerlendirmesinde ilk çeyrekteki verilerdeki zayıflığın geçici unsurlardan kaynaklandığını söyledi. 
Örnek çevre projesi
EBSO Meclis Üyesi ve Kale markasıyla kauçuk sektöründe üretim gerçekleştiren Ortaklar Kauçuk'un Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Özdanon, firmasının üretimi dolayısıyla atmosfere salınan sera gazlarını sıfırlamak için örnek bir projeye imza attı. 
Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak Çeşme Ildır'da 3 bin fidan dikerek Ortaklar Kauçuk Korusunu oluşturacak firma, alışveriş yapan müşterileri adına da dikeceği fidanlarla da koruyu sürekli büyütecek.
Yakup Özdanon, ilk etapta 3 bin fidanlık koru oluşturarak son 3 yıldır atmosfere yaydıkları sera gazının etkisinin ortadan kaldıracaklarını söyledi. 
Özdanon, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ormansız ve ağaçsız toprak vatan değildir' sözünü de dikkate alarak projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.
EGİKAD'dan siyasi partilere 'Kadın' uyarısı
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, seçimler öncesi kadın sorunları ile ilgili siyasi partilerin seçim beyannamelerinde yer alan sözlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.
Geçmişte de siyasi partilerin seçim dönemindeki vaadlerinin bir çoğunu unuttuklarını gördüklerini anlatan Elmasoğlu, bu kez verilen sözlerin seçim sonrasında da takipçisi olacaklarını söyledi.
***
DİP EKSPRES
Aynı başarı bekleniyor
İzmirli iş Kadınları Derneğ'nin (İZİKAD) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği GENÇ İZİKAD eğitimleri başlıyor.
Yönetici olma veya kendi işini kurma hedefi olan gençlere yol gösteren eğitimlerin açılış kokteyli Kedi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Kendi işini kurmayı ve profesyonel iş yaşamına atılmayı hedefleyen üniversitede öğrenim gören veya mezun olmuş genç kadınları iş yaşamına hazırlayan GENÇ İZİKAD eğitimleri, mentorlar/koçlar eşliğinde yapılıyor. 
İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, geçen yıl düzenledikleri eğitimlerdeki projelerin hepsinin de çok iyi olduğuna işaret ederek, bu yıl da aynı başarıyı beklediklerini söyledi.
Genç İZİKAD Komite Başkanı Meral Kantarcıoğlu ise, Genç İZİKAD olarak 2 yıldır hâlihazırda okuyan ve yeni mezun olmuş, 18-28 yaş arası gelecek vaat eden kız öğrencilere yönelik girişimci eğitim programları düzenlediklerini söyledi. 
GENÇ İZİKAD projesini destekleyen Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezi Ağı (ABİGEM) Direktörü Arzu Amirak girişimci kadınları ortaya çıkararak onların enerjisinden faydalanmak istediklerini söyledi.