Tesislerde artık cankurtaran zorunlu

Abone Ol


ŞİLE'DE BOĞULMA VAKALARI AZALDI


Yaptıkları araştırmaya göre 2006'da ilgili yönetmelik çıkmadan önce İstanbul Şile Plajı'nda yılda bin dolayında boğulma vakası yaşandığını söyleyen Sincar, yönetmelik çıktıktan sonra vaka sayısının 5-6'ya düştüğünü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda hassas davranarak cankurtaran kursları açılmasını sağladığını söyledi. Açıklamasında yerel yönetimlere, turizm il ve ilçe müdürlüklerine denetleme konusunda görev düştüğünü belirten Sincar, "Herkesin bir yakını, tanıdığı bayıldığı zaman gerektiği durumda suni solunum yapması gerekiyor. Avrupa'da herkes bu eğitimi alıyor. Teorik ve pratik eğitimin adından yazılı sınava girecek olan cankurtaran kursiyerleri önce havuzda ardında da denizde eğitimlerine devam etti. Uygulamalı eğitimde boğulan bir kişiyi kıyıya çıkarma, ilk müdahalenin yapılması, solunum yolunun açılması, ambulans çağırma gibi konularda öğrenilenler uygulandı" dedi.

YENİ TALİMATA GÖRE YAPTIRIMLAR GELİYOR


Bedri Sincar 2006'daki yönetmeliğin 7 Mayıs 2014 Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün internet sayfasında yayınlanan talimatla yenilendiğini belirtti. Hem sınav hem de eğitimle ilgili güzel gelişmelerin yaşandığını ifade eden Sincar, bundan sonra denetimlerin de artacağının altını çizdi. Aqua Park'larda artık her kaydırakta cankurtaranların olması gerektiğini anlatan Sincar şöyle konuştu:

"Tesislerde can kurtaran olarak görevlendirilenler başka işte çalıştırılamayacak. Bunun aksi tespit edildiğinde, cankurtaran ile ilgili sorumluluğunu yerini getirmeyen işletmeler büyük cezalarla karşı karşıya kalacak"