Uzman çavuşluğu bıraktı, tavuk çiftliği kurdu

Abone Ol



Günlük ortalama 400 yumurta ürettiklerini belirten Onur Balabanoğlu, "Tavukçuğun dedesinden babasına, babasından da kendilerine kalan bir meslek olduğunu belirterek, "Tavukçuluk bizde aile mesleği olduğu için kurduğumuz çiftlikte yine ailecek çalışıyoruz. Eşim her zaman benim yanımda. Yine babam her zaman yanımda, destek oluyor. Günlük ortalama olarak 400 yumurta elde ediyoruz. Ürettiğimiz yumurtaları da yine kendimiz halk pazarları, şarküteri ve bazı marketlere pazarlıyoruz" dedi.

Çiftlikte 24 saat müzik yayını yaptıklarını aktaran Balabanoğlu, "Müzik yayını tavukları stresten uzaklaştırıyor. Dışarıdan gelecek seslere ani tepki verip, birbirlerinin üstlerine çıkmalarını önlüyor" diye konuştu.


'HEDEFİMİZİ BÜYÜK BİR MARKA OLMAK'

Tavuk çiftliğinde eşiyle omuz omuza çalışan Tuğba Balabanoğlu da "Tavukçuluk emek isteyen, zor bir iş. Elimden geldiğince eşime yardımcı olmaya çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda inşallah tavuk sayısını ve yumurta üretimi kapasitesini artırmayı hedefliyoruz. Tesisimizin marka ve patenti için de gerekli başvurularımızı yaptık. Hedefimiz, ileride büyük bir marka olmak" diye konuştu.