Zeytinyağını 600 yıllık yöntemle yapıyor

Abone Ol


Ahmet Yoldaş, "Babadan kalma yöntemleri sürdürüyoruz. Zeytinleri pişirip 2-3 hafta ambarda bekletiyoruz. Çuvalın içinde ezerek kese yağı yapıyoruz. Bu işlem 4-5 gün sürüyor. Bu şekilde kendi ihtiyacım kadar üretiyorum. Çoluğum çocuğum yardım ediyor. 600 yıllık yöntemle bu işimizi devam ettiriyoruz. Her düzenimiz babadan kalma" dedi.

Cemile Yoldaş da geleneksel yöntemle elde ettikleri zeytinyağının tadınının farklı olduğunu belirtip, "Geleneğimiz göreneğimiz, atamızdan bırakılan bizim mekanizmamız budur. Fabrika olmadığı için yaptığımız eski işlemler. Bunu devamlı sürdürmek zorundayız. Bırakamayız. Bunu yemeye alıştık. Bu yağı kendimiz yemek için üretiyoruz" diye konuştu.