Sanıyorum, bugün eşinizle, çocuklarınızla veya sevdiklerinizle güzel bir tatil günü geçirmek istersiniz.
Hem haftanın yorgunluğunu atmak hem de insanın sevdikleriyle birlikte güzelliklerden söz etmesi en doğal hakkı olmalı.
Ama bu güzelliği bozanlar var...
Bir bakıyorsunuz, en münasebetsiz bir anda telefon çalıyor...
Ya ilginiz olmayan bir şirketten arıyorlar ya bankadan veya bilmediğiniz, beklemediğiniz bir kişi...
Çoğunluğu manyetik ses...
Ne kızgınlığınızı belli edebiliyorsunuz, ne de tepki verebiliyorsunuz!
Bu nasıl oluyor?
Hatta ismen arıyanlar da çıkıyor...
Hadi telefon numaranızı ezbere çevirdiler diyelim, peki isminizi nereden biliyorlar?
Veya kimlerden alıyorlar?
Bunları da geçelim...

Polisten gelen mesaj

Polisten bir cep mesajı aldım...
Denilen şu:
'Polis, asker, savcı şeklinde, kendini tanıtarak bankaya para yatırmanızı veya söylenilen yere para, altın bırakmanızı isteyenlere inanmayın!'
Normalde kimse inanmaz...
Ama bunlar senin, benim her şeyimi biliyorlar...
Öylesine inandırıcı ve kesin konuşuyorlar ki gerçek polise inanmazsınız, bunlara inanırsınız.
Televizyonlarda görüyor, gazetelerde okuyorsunuz...
İnsanımız temiz ve iyi niyetli...
Hemen kanıyor.
Kanmam, inanmam diyenleri bile...
Şöyle derinlere inin görün:
Ne tahsilliler, ne bilinçliler, ne akıllılar bunların tuzağına düşmüş...
İçlerinde öğretim üyeleri bile var.
Benim de tanıdığım bir profesör hanımı da son anda tesadüfen lise öğrencisi oğlu dolandırılmaktan kurtardı.
Umarım hiç olmazsa bugün telefonunuz çalmaz ve sevdiklerinizle baş başa bir kahvaltı yaparsınız ve akşam yemeği yersiniz...
Çünkü bunlar, ne gündüz ne gece farkını biliyorlar.
Akıllarına geldikçe sizi, bizi arıyorlar...
Sinirlendiriyorlar...

Kadın- erkek ilişkileri

Ege Üniversitesi '60. Yıl Etkinlikleri'ne devam ediyor.
Bu arada Ege Üniversitesi'nde kadın erkek ilişkileri de konuşulacak.
Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur tarafından 'Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten mi?' konferansı 4 Mart'ta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde düzenlenecek.
Konferansta, kadın erkek ilişkileri üzerine yazdığı 'Sen, Ben ve Aramızdaki Her Şey' kitabının yazarı Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur konuşmacı olarak yer alacak.
Prof. Dr. Sungur; sadakatsizlikler, evlilikler ve evlilikleri iş ortaklığına benzetmeleriyle, politik yönden kadın erkek farklılıklarını ve bu farklılıkları, kadın erkek ilişkilerinde bitmek bilmeyen 'Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten mi?' sorunsalına mizahi bir yaklaşımla yer verdiği kitabıyla 100 binden fazla okundu.
Prof. Dr. Sungur, kitabında yer verdiği ilişkilerde erkekler ve kadınlar ile aralarındaki farklılıklar ve benzerlikleri katılımcılara anlatacak.
Konferansın moderatörlüğünü Doç. Dr. Ender Altıntoprak gerçekleştirecek. Konferans 4 Mart Çarşamba günü 12.30 – 14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Yaşama dair ipuçları

Yazdığı kitaplar ve televizyon programlarıyla geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Prof. Dr. Üstün Dökmen de, Aliağalılarla buluştu.
Aliağa Belediyesi'nin eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlediği 'Dünyayla ve Kendimizle Tanışmak' isimli söyleşiye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen, ücretsiz olarak gerçekleştirilen söyleşide yaşamın içerisinden verdiği örnekleri esprili bir dille anlatarak hem güldürdü hem de düşündürdü.
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'ndeki söyleşiye yoğun ilgi gösteren Aliağalılar 250 kişilik salonun tamamını doldurdu.
Ünlü Psikolog Üstün Dökmen, yaklaşık 2 saat süren söyleşisinde, anne baba tutumlarının çocuğa yansımasından insan ve toplum psikolojisine, stresle başa çıkma yollarından ilişkilerde iletişim becerilerinin önemine ve doğru bilinen yanlışlara kadar yaşama dair birçok konu hakkında dinleyicilere önemli ipuçları verdi.

Özgürce dans ettiler

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA) 'Sosyal Diyalog' kapsamında 100'den fazla çocuğu bir araya getirerek özgürce dans etmelerini sağladı.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da katıldığı etkinlik, İhsan Alyanak Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti.
Sabiha Yorgancılar İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, 8-12 yaş arası ilköğretim öğrencileri keyifli dakikalar geçirdi.
KETA'nın 'Sosyal Diyalog' kapsamında, Çağdaş Dans Sanatçısı S. Cansu Ergin ile bulaşan çocuklar, müzik ve hareketleri birleştirerek özgürce dans ettiler.

Özgüvenleri güçlenir

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KETA tarafından düzenlenen etkinliğin çocukların özgüvenlerini ve birbirleriyle olan ilişkilerini güçlendirmek için önemli bir adım olduğunu belirterek, projenin tüm Karabağlar'a yaygınlaştırılmasını istedi.

Kendimi tutamadım

Kaç gündür yazılıyor, çiziliyor.
Sinirinizi kaldırmamak için ele almak istemiyordum.
Ama kendimi tutamadım.
Özgecan Aslan'ın vahşi bir cinayete kurban gitmesini kınayarak kadına şiddete karşı kapsamlı bir eylem planının hayata geçirilmesi gerektiğini hemen her aklı başında yurttaşımız söylüyor.
Türkiye'nin kanayan yarası olan 'kadına karşı şiddetin', insana yaklaşımımızda odaklanan toplumsal bir sorun olduğunu biliyoruz.
Özetle ben de, vicdanların kör, hukukun sağır, toplumun dilsiz olduğu bir ülke istemiyorum.
Ülkemizde yükselmeye başlayan, 'gelenek' diye pazarlanan, aslında statükonun korunmasına hizmet eden köhnemiş bazı doğma, hurafe ve törelerin yerine insan haklarını, hoşgörüyü, sevgiyi, demokrasi değerlerini koyamamış olmanın sorunu kronik hale getirdiğini tüm vatandaşlarımız biliyor.
Çağdaş bilimsel düşünce ve eğitimden yoksun, toplumsal eşitsizliğin, adaletsizliğin kol gezdiği ortamlarda oluşan korkular ve nefretin insanları daha kolay şiddete yönelttiği unutulmamalı. 
Kadını ikinci sınıf insan gösterme gayretleri de maalesef şiddeti teşvik eden bir ekosistem oluşmasına katkıda bulunuyor.
TBMM'de bile vekiller birbirine yumrukla, küfürle saldırırsa, yeni nesillerden ne bekleriz?
Balık baştan kokuyor.
Önce bunu çözmeliyiz.

MENEKŞE

70 çiftin mutluluğu resmileşti


Konak Belediyesi, Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilişinin 89. yıldönümünü 70 çifte resmi nikah kıyarak kutladı. Attıkları imzayla evliliklerini resmiyete kavuşturan çiftlere mutluluklar dileyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eşlerden birbirlerini sevip, saymalarını isterken, şiddettin hiç yaşanmamasını diledi.
Törene nikahı kıyılan çiftlerin yakınları katıldı.
Nikahı kıyılan çiftler arasında çocuklu olanların çokluğu dikkat çekerken, kimi çiftler de törene gelinlik ve damatlık giyerek katıldı.

Bereket daim olsun

Ailede kadın-erkek eşitliğini, evlilikte resmi nikah zorunluluğunu ve tek eşle evlilik esası gibi pek çok önemli düzenlemeyi getiren kanunun kabul edildiği günün yıldönümünde yapılan toplu nikah merasiminden önce çiftlere nasihatte bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eşlerin birbirini sevmesini, saymasını ve şiddetin hiç yaşanmamasını, sağlıklı ortamlarda çocukların yetiştirilmesini istedi. Mersin'de cinayete kurban giden Özgecan'ın katledilişinden duyduğu üzüntüyü de dile getiren Pekdaş, "Şiddet insana özgü bir şey değil. Türkiye kaç gündür Özgecan'ın ölümünü konuşuyor. Özgecan'ı öldüren kişinin annesi de eşi tarafından şiddet görmüş. O çocuk şiddet ortamında büyümüş. Bugün evlenenlere diyorum ki; evlilikleriniz sevgiye, saygıya dayansın. Şiddet hiç olmasın. Sağlıklı çocuklar büyüttüğünüz sürece sağlıklı toplumlar olur. Evliliğinizin ve evinizin bereketi daim olsun" dedi.

***

KILÇIK

İyi ki kadınlar erkeklerden sadece ev, araba, rahat bir yaşam gibi şeyler bekliyorlar. Ya sevgi, aşk bekleselerdi. Halleri nice olurdu?