Dışişleri eski Bakanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran'ın İsrail'e hava saldırısı sonrasında Türkiye'den herhangi bir açıklama gelmemesini eleştirdi. Davutoğlu, "Uyan Ankara uyan. Şu ana kadar da bir açıklama gelmedi. Bunun izahı mümkün değil" dedi ve sessizliğin sebebini Erdoğan'ın mayıs ayındaki ABD gezisi olarak yorumladı.

İki İhtimal Var!

Davutoğlu, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı konusunda şu açıklamayı yaptı: "Uyan Ankara uyan! Dün bölgemiz için de dünya için de uzun bir geceydi. Bütün başkentler ayakta iken ve açıklamalarla tutumlarını ortaya koyarken bir tek Ankara sessiz ve ıssızdı. Gece boyu ne bir açıklama ne de bir kriz toplantısı yapıldı. Şu ana kadar da bir açıklama gelmedi. Bunun izahı mümkün değil."

TBMM'de Anayasa Mesaisi Başlıyor | Gündemde Neler Var? TBMM'de Anayasa Mesaisi Başlıyor | Gündemde Neler Var?

Edilgen Pasif Yaklaşımın Sonuçları

Davutoğlu, sessizliğin sebebini iki ihtimale dayandırdı. Birinci ihtimal olarak, yetkili kurumların açıklama hazırlamış olmasına rağmen Cumhurbaşkanından onay alamamış olabileceğini belirtti. İkinci ihtimal olarak ise, Cumhurbaşkanının yaklaşan ABD ziyareti öncesi Washington’daki çevreleri rahatsız edecek bir açıklamadan kaçınmış olabileceğini ifade etti. Davutoğlu, bu durumu edilgen ve pasif bir yaklaşım olarak nitelendirerek, "Edilgen ve pasif bir yaklaşım ülkemizin itibarını da etki gücünü de yok eder!" şeklinde konuştu.

Editör: Nurican ALBAYRAK