31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti Buca Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaşanan kavga iddiaları, partinin Buca'da seçimi kıl payı kaybetmesine neden olduğu konuşuluyor. Edinilen bilgilere göre, Cemil Şeboy'un meclis üyesi listesine yazdırdığı Kemal Altun'un abisi olan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Rahmi Altun, iftara katıldığı sırada yaşanan bir olay sonrasında gençlerle tartışmış ve kavga çıkmıştı.

Resmi Gazete'de Yayımlandı | İzmir'e yeni koruma kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı | İzmir'e yeni koruma kararları

Buca'daki SKM'ye Gelerek Gençleri Darp Etmişler

Kavga sırasında Rahmi Altun ve kardeşi Kemal Altun'un, yaklaşık 15-20 kişiyle birlikte Buca SKM'ye gelerek gençleri darp ettiği iddia edildi. Olayda bir gencin kolunun kırıldığı, SKM Başkanı Abdülcelil Laçin'in de darp edilenler arasında olduğu belirtildi. İddialara göre, AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz, kavgaya müdahale etmeyerek kenarda izlemiş ve gençlerin dayak yemesine göz yummuştu.

Yaşanan bu olayların ardından doğu ve güneydoğulu gençlerin de SKM'ye gelerek karşılık verdiği ve ortamın gerilmesine sebep olduğu ifade edildi. İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan'ın müdahalesiyle daha büyük bir olayın yaşanmasının önüne geçildiği belirtildi. Taştan'ın, Kemal Altun ve Rahmi Altun hakkında disiplin dosyası oluşturarak ikisini de disipline sevk ettiği öğrenildi.

Buca Kıl Payı Kaybedilmiş

Yaşanan bu kavga nedeniyle Buca'daki seçimin kıl payı kaybedildiği iddialar arasında. Seçim sonuçlarına bakıldığında, Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ'ın aldığı oy miktarının CHP adayı Görkem Duman'ın aldığı oya çok yakın olduğu görülüyor. Ayrıca Cumhur İttifakı Buca adayı Adnan Öztekin'in aldığı oy miktarının, Hamza Dağ'ın aldığı oyun gerisinde kaldığı belirlendi.

Editör: Nurican ALBAYRAK