Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'nin istifa etmediği, çok sayıda yakınını bankaya aldırdığı gerekçesiyle istifa ettirildiği ileri sürüldü. Bir süre önce görevinden ayrılan Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'nin 'istifa etmek zorunda kaldığı' iddia edildi.

Aslan'ın yerine getirilmişti

17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunda tutuklandıktan sonra görevi bırakmak zorunda kalan Süleyman Aslan'ın yerine Halkbank Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna Hasan Cebeci getirilmiş, yaklaşık 2 yıllık sürenin ardından Cebeci 'sağlık sorunlarını' gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti.

Akraba kayırmacılığı; Nepotizm!
 

Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'nin istifasıyla ilgili olarak bir takım iddialarda bulunuldu.
İddiaya göre Cebeci görevini sağlık sorunları nedeniyle değil bizzat Başbakan Davutoğlu'nun emriyle bıraktı.
Nedeni ise: Nepotizm!
Yani akraba kayırmacılığı.
İhbar üzerine Halkbank'ta küçük bir araştırma yapıldı.
Gelen raporda Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Cebeci'nin 3 damadı, 2 kızı, 8 yeğeninin bankada çalıştığı ortaya çıktı.
Dahası bankada Cebeci'nin yakını olduğu için işe alınan bazı isimlerin işe gelmeden maaş aldığı tespit edildi.
Bunun üzerine genel müdüre derhal istifa etmesi ya da azledileceği bildirildi.

Akademisyenler ile sanayiciler bir arada

Ege Üniversitesi (EÜ) Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi  (EBİLTEM);  15 Ekim 2015 Perşembe günü yani dün İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) işbirliğinde İzmir akademisyenleri ile sanayicilerini bir araya getirdi.
Böylece; 4 yılda toplam 12 farklı sektörden 114  firma ve 192 akademisyenin katılım gösterdiği, 300'ün üzerinde ikili görüşme gerçekleştirilen 'Üniversite-Sanayi Buluşması'nı beşinci yılına girmiş oldu. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl firmalar arası ulusal ve uluslararası işbirliği imkânları sağlanıyor.
 EÜ. EBİLTEM-TTO aracılığı ile 50'den fazla ülkede faaliyet gösteren ve yaklaşık 3bin işbirliği teklifinin güncel olarak yayınlandığı Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) sayesinde firmalar kendi profillerini oluşturarak uluslararası işbirliği imkânlarından faydalanabilecekler. 
Ayrıca firmaların uluslararası fonlardan yararlanması amacıyla, AB tarafından desteklenen Horizon 2020 çerçeve programı dahilinde, katılımcı firmaların ilgi alanları ile alakalı çağrılar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Hediyeler Özdilek'ten...

Özdilek, velileri ve çocukları mutlu edecek yeni bir kampanya başlattı.
23 Eylül – 10 Ekim 2015 tarihleri arasında Özdilek departman mağazalarından 50 TL ve üzeri alışveriş yapan herkese çocuk kişisel bakım seti hediye edilecek.
 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için hazırlıklar başlarken kaliteli ve uygun fiyatlı okul alışverişleri Özdilek'te sizleri bekliyor.
Renk renk ve çeşit çeşit kırtasiye ürünlerinden, her bütçeye uygun okul çantalarına, ayakkabıdan eşofmanlara, aradığınız her şey yeni okul sezonuna hazırlanan öğrencileri bekliyor.

Ekonomiden kısa haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, alışveriş merkezleriyle ilgili yeni bir düzenleme hazırladı.
Düzenleme, indirimli satışlara standart getiriyor. Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ise yeniden belirleniyor.
'GittiGidiyor', Avrupa'nın önde gelen iş dünyası liderleri, akademisyenler, basın ve devlet adamları tarafından desteklenen Avrupa İş Dünyası Ödülleri'nde (European Business Awards-EBA) 2015-2016 Türkiye Ulusal Şampiyonu oldu.
Aselsan'dan Güneydoğu Asya'ya ilk silah sistemi ihracatını gerçekleştirdi.
30 milimetre Muhafız Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi, Malezya Silahlı Kuvvetlerine ait 44 metrelik botlara entegre edilecek.
Teknoloji ihracatında çıtayı yükselten adım Kordsa Global'den geliyor.
Dünya çapında 236 patente ulaşan şirkete, en büyük rakiplerinden teknoloji talebi geldi.
CEO Cenk Alper, 'Türkiye için büyük bir adım atıyoruz' dedi.
Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bülteni yayınlandı. Bültende, Kiler'in Carrefoursa tarafından satın alınmasından sonra şirketin Kiler'in diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere zorunlu pay alım teklifinde bulunması için yaptığı başvuruya şartlı onay verdi.
Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, 5G üzerinde çalışmaya başladıklarının bilgisini vererek, 'Bu çalışmalarımız 2 yıl önceye dayanıyor. Biz 4,5 için ağırlıklı olarak çalışırken, 5G üzerinde de çalışmaya zaten başlamıştık. İştirakimiz Argela burada 8 tane patent almayı başardı, 2 patent daha almak üzereyiz' dedi.

e-postayı filtreliyor!

COMODO'nun bulut tabanlı Antispam Gateway programı bugüne kadar 250 milyondan fazla maili filtreledi. Bu maillerin yaklaşık 175 milyonu spam (istenmeyen e-posta) çıkarken, maillere yüklenmiş 1,2 milyondan fazla virüsün de sisteme sızması engellendi.
Türk mühendis ve girişimci Melih Abdulhayoğlu tarafından kurulmuş olan global siber güvenlik çözümleri öncüsü ve geliştiricisi COMODO'nun, antispam çözümü Comodo Antispam Gateway (ASG)'nin filtrelediği toplam mail sayısı 250 milyonu aştı. 
Kurumsal e-posta sunucularına yönelik Comodo ASG filtresinden geçen 250 milyonu aşkın e-postanın yaklaşık 175 milyondan fazlası spam (istenmeyen e-posta) olarak tanımlandı ve 1,2 milyondan fazla virüs de yine ASG tarafından engellendi. 
Zararlı yazılımlar şirkete ulaşmadan COMODO filtresine takılıyor

Türkiye, yakın takip altında

Dubai World Trade Center'da düzenlenen Cityscape Global 2015 fuarına en büyük uluslararası katılım Türkiye'den gerçekleşti.
2015'te alan olarak yüzde 30 büyüyen gayrimenkul fuarında, geçmiş yıllara oranla iki kat daha fazla katılım sağlayan Türk gayrimenkul şirketleri büyük dikkat çekti.
2014 yılında 30 şirket ile fuara dâhil olan Türkiye, bu yıl 61 şirket ile fuarda yer alarak, 28 katılımcı ülke arasında en çok uluslararası katılım gösteren ülke oldu. Fuar alanındaki etkinliklerde de Türk şirketlerinin ağırlığı dikkat çekti.
Son yıllarda Türkiye'ye yatırım yapan ülkeler arasında başı çeken Birleşik Arap Emirlikleri ve Rus gayrimenkul yatırımcılarının ilgisiyle karşılaştı.
Özellikle Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından, Türkiye'de mülk edinme ile ilgili sınırların yeniden düzenlenmesiyle yabancı yatırımcıların dikkati yeniden ülkemize yöneldi.
2014 yılı itibariyle Türkiye'de yabancılara emlak satışı önceki iki yıla oranla büyük bir yükseliş gösterdi.

İlk sırada Suudi Arabistan...

Konuyla ilgili istatistikleri de paylaşan Fatih Ergüven, Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların 2013'te 735 bin metrekarelik alım yaparken, 2014'te bu sayının 2 milyon metrekareye kadar ulaştığını, 2014 yılında en fazla gayrimenkul alan yabancı listesinde ise ilk sırada Suudi Arabistan'ın yer aldığını belirtti.
Listede Kuveyt, 522 bin metrekare ile dördüncü sıraya yükselirken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 73 bin metrekarelik alımını, 219 bin metrekareye çıkarması dikkat çekiyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi, 2015 yılında da tüm hızıyla devam ediyor.

***

DİP EKSPRES

Kuyumcuların gözü kulağı BDDK'da


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) kredi kartına taksitle satışta bazı sektörlerde taksit sayısını artırma yönündeki çalışması, kuyumcuları da umutlandırdı.
Bu yıl yapılan düzenlemeyle kredi kartı ile altın alımının 4 taksitle sınırlandırılması, sektörde az da olsa kıpırdanmaya yol açarken kuyumcular, BDDK'nın yeni çalışma kapsamına sektörlerinin de dahil edilmesini istiyor.

Kuyumcular;  geçen yıl altın alımında kredi kartına taksidin kaldırılmasının sektörü ciddi etkilediğini söylediler.

Kuyumcular, 'O dönem, hem kartla alışverişte taksidin kaldırılması hem de ekonomik dalgalanmalar nedeniyle çok zor günler geçirdik. Birçok arkadaşımız Kepenk kapatmak zorunda kaldı.
Bizim için bir yıldan daha çok iş yaptığımız anneler günü, sevgililer günü, yılbaşı gibi özel günlerde bir, iki satış yaparak günü geçirdiğimiz zamanlar oldu' diye konuşuyor.