Züccaciye sektörü, pandemiye rağmen yılın ilk 10 ayında 3,61 milyar dolarlık bir ihracatla başarılı bir performans sergiliyor.

Sektörün ihracat gücü Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER), ihracatı attırmak üzere 16-20 Kasım tarihleri arasında ZUCHEX Sourcing Week'te Latin Amerika, Afrika, Birleşik Krallık, Hindistan, Japonya, Kanada ve Ortadoğu ve tüm dünyadan en büyük satın almacı zincirleriyle Türk üretici firmalarını B2B'lerle bir araya getirdi.

2021 Ocak ayından itibaren 2-3 haftada bir düzenlenecek organizasyon, Türkiye'nin pandemiyle birlikte Çin'e karşı büyük bir avantaj sağladığını da gösterdi.

Dünyada, Türk züccaciye ürünlerine ilgi artarken, züccaciye sektörünün hedefleri arasında ise 5 yılda kilogram başına birim fiyatı 5 dolara çıkarmak bulunuyor.

Birim fiyatları hakkında da bilgi veren Mesut Öksüz, 'Sektörümüzün kilogram başına birim fiyatı 3,35 dolar. Ülkemizdeki ortalama kilogram birim fiyatının 1,37 dolar olduğuna bakarsak, sektörümüzün önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. 2 yıl içinde kilogram birim fiyatımızı 4 dolara, 5 yılda da 4,5 doların üzerine çıkarmak istiyoruz.' açıklamalarında bulundu.

Başkan Karakayalı'dan Vergi Dairesi açıklaması

Geçtiğimiz ay meydana gelen İzmir depremi sonrası, bulunduğu binanın hasar görmesi nedeniyle hizmet veremeyen ve bir süreliğine Torbalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün bir bölümünde çalışmalarını sürdürmeye başlayan Kemalpaşa Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün, Kemalpaşa'ya dönüşü için Hazine ve Maliye Bakanlığından onay bekleniyor.

Resmi prosedürün devam etmesi nedeniyle açıklama yapmadıklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 'Süreç devam ediyor henüz kesinleşmiş bir durum yok, ilgili prosedür tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızı detaylı olarak bilgilendireceğiz.' dedi.

Büyük olasılıkla vergi dairesi Kemalpaşa Belediyesi mülkiyetindeki Muhsin Yazıcıoğlu Sosyal Tesislerinde kendi binası yapılıncaya kadar hizmetini sürdürecek.

14 milyar doları geçti

Çinli işletmelerin Kuşak ve Yol güzergâhındaki ülkelere Ocak-Ekim aylarında yaptığı finans dışı doğrudan yatırımların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,1 artarak, 14 milyar 110 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, yılın ilk 10 ayında Çin''in yurt dışına finans dışı doğrudan yatırımları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,2 düşerek, 602 milyar yuanı buldu.

Kadın Girişimcilik Gününü kutladı

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü'nde ödüllendirdiği girişimci kadınlara örnek öykülerini anlattırdı. İZİKAD'ın hayata geçirdiği  'İş Hayatında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi' projesi çerçevesinde İzmir İş Dünyası Kadının Güçlenmesi Başarı Ödülü alan 3 kadın girişimci örnek başarı hikâyelerini paylaştı.

Demirköprü Spor Kulübü Başkanı Selma Ateş Kazanç, çocuklarını spora götürerek adım attığı Demirköprü Spor Kulübü'ne başkan olduğunu, kulübe bir kadın elinin dokunduğunun net olarak görüldüğünü söyledi.

Urla'da bulunan İrmik Hanım Patisserie'nin sahibi Esra Özkutlu da ödüle layık görülen diğer kadın girişimci.

Urla Sanat Sokağı'ndaki İrmik Hanım Patisserie'de bloğunda paylaşmış olduğu tatlıları müşterileri ile buluşturduğunu anlatan Özkutlu, "Stresli iş yaşamından sonra kurduğum bu patisserie sayesinde hem Urla'ya hem de kendi hayatıma tat kattığımızı söylemekten mutluyum.' dedi.

Erkek egemen bir sektör olan hayvancılıkta aykırı bir portre çizen Nurcan Kaplan, artık bu sektörün tanınan ve kabul gören bir siması olmuş durumda.

Çocukken Salihli'de dedesinin çiftliğinde büyüdüğünü o zamanlardan gelen bir çiftlik sahibi olma hayali olduğunu söyleyen Kaplan, Kemalpaşa'daki büyükbaş hayvan çiftliğinde işi sıfırdan öğrendiğini anlattı.

DİP EKSPRES

30.yıl coşkusu!

İzmir'in en önemli otomotiv firmalarından biri olan Egem Opel, 30 yıldır kente ve Türkiye'ye değer katmanın haklı gururunu yaşıyor!

Kurulduğu günden bu yana birçok ilke ve başarıya imza atarak İzmir markasına ve ekonomisine katkıda bulunan Ekmas Group bünyesindeki firma, bu önemli tarihi bir dizi etkinlikle taçlandıracak.

1990'da kentin ilk otomotiv firmalarından biri olarak faaliyetine başlayan Egem Opel, bu tarihten beri satış, servis, yedek parça, sigorta ve kurumsal ikinci el alanlarında hizmet veriyor.

Ekmas Group Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, 'Bizim markamızın değişmeyen prensibi her zaman müşteri memnuniyeti olmuştur. Bunu kurumumuzdan mutlu ayrılan insanların yüzünde de okuyabiliyoruz. Bu prensiplerle nice yıllar daha çalışmayı süreceğiz' dedi.

Sındır; 'Acı reçete ne açıklayın!'

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 Yılı Bütçesi üzerine konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'a acı reçeteyle ilgili ekonomik açılımların neler olduğunu, yap-işlet-devret modeli uygulamaların herkesin önünde şeffaf ve israfı önleyecek bir noktaya taşınıp taşınmayacağını sordu.

Kamu İhale Kanunu'nun 192 kez değiştirildiğini ifade ede Sındır, 'istisnai durumlarla ilgili kamu alımlarının 2019 yılında 18 milyar 69 milyon olduğu ifade ediliyor ancak bu istisnaların içerisinde en büyük kamu yatırım ve alkmlarını kapsayan yap-işlet-devret projeleri yok. Bakın, bazı kanunlar var ki kanunun kendi içinde, özelinde Kamu İhale Kanunu'na tabi olmadığı ifade ediliyor. Bu kamu-özel iş birliği projelerinin yani şehir hastaneleri veya yap-işlet-devretle yapılan bütün yollar, köprüler, otoyollar Kamu İhale Kanunu'ndaki istisnaların içerisinde yer almıyor.' dedi.