Yunanistan'ın başkenti Atina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçeceği cadde ve sokaklar dün öğle saatlerinde Türk bayrakları ile donatıldı. Başbakan Erdoğan'ın komşuya yapacağı ziyaret öncesi, aşırı milliyetçi örgütlerin bu akşam düzenleyecekleri 'Yeni Osmanlılığa hayır' sloganlı gösterisi öncesi Türk bayraklarının indirilebileceği ya da zarar verilebileceği endişesi ortaya çıktı. Bunun üzerine Türk bayrakları dün cadde ve sokaklardaki direklerden indirildi.     

Yunanistan İçişleri Bakanlığı Başbakan Erdoğan'ın yapacağı gezi nedeniyle Atina'da olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Atina'nın ana caddeleri üzerinde sürekli motosikletli ve yaya polis devriyeleri geziyor. Yunanistan'da bulunan yaşa dışı bölücü örgüt mensuplarının eylemine karşılık polis en üst seviye de alarmda tutuluyor.

Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan'a yapacağı iki günlük resmi geziyi izlemek için 300 yerli ve yabancı basın mensubu Yunan Enformasyon Bakanlığı'na akreditasyon yaptı.

İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM

Atina'ya ayrılmadan önce Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, ziyaret kapsamında imzalanacak işbirliği protokolleriyle Yunanistan'la ilişkilerde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

TikTok yasağı için imzalar atıldı! | O ülkede yasaklanıyor! TikTok yasağı için imzalar atıldı! | O ülkede yasaklanıyor!

Erdoğan, "Türkiye ve Yunanistan bir çok alanda örnek bir komşuluk ilişkisi sergileyeceklerdir. Başbakan Papandreu ile birlikte yüksek düzeyli işbirliği konseyinin ilk toplantısında başkanlık yapacağız. Bakanlarımız yılda en az üç kez bir araya gelecek" dedi.

Başbakan Erdoğan ayrıca, "Sıfır problem ilkemizin önemli adımlarından biri olan bu ziyaretimizin aynı zamanda Meriç’teki adımlarımızdan da önemi haiz. Doğal gaz konusunda attığımız adım var. Bunun geliştirilmesiyle ilgili adımlar önem arz ediyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi