EPDK'nın yayımladığı "8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı ve 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek.

Emeklilere 'Kısmi' refah payı geliyor! Emeklilere 'Kısmi' refah payı geliyor!

Yapılan düzenlemeyle, farklılaştırılmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacak. Karar kapsamında, Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu'nda yer alan "DKA (Diğer Kodlu Akaryakıt) olarak kullanılacak mı?" ve "(3) Kuruma 'Diğer' olarak bildirimi yapılan ve fiyat farkı uygulanan akaryakıt olarak satılıp satılmayacağına ilişkin bilgi" ibareleri yürürlükten kaldırıldı.

Ayrıca, Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metni'nde yer alan "Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir." ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

EPDK'dan yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlarda birden fazla fiyat olmayacağı belirtildi. Kararın tüketici nezdindeki belirsizlikleri önlemeye ve işletmelerin operasyonlarını kolaylaştırmaya yönelik olduğu vurgulandı.

EPDK, petrol piyasası mevzuatına göre, dağıtıcı lisansı sahiplerinin belirli katkı maddelerini akaryakıtlara ekleyebileceğini ve bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi