Bostanlıspor'dan 4 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalya! Bostanlıspor'dan 4 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalya!

Alman devi Bayern Münih'in, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Real Madrid'e 2-2 biten ilk maçın rövanşında 1-0 öne geçtiği maçta, 3 dakika içinde yediği 2 golle final biletini kaybetmesi, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı. Ancak bu sadece Bayern taraftarlarını değil, aynı zamanda Galatasaray'ı da olumsuz etkiledi.

Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'nde final oynama fırsatını kaçırmasıyla birlikte Galatasaray'ın da 3.7 milyon Euro'luk bir gelirden mahrum kaldığı ortaya çıktı. Bunun sebebi ise Bayern Münih ile Sacha Boey transferinde yapılan anlaşmada yer alan bir maddede yatıyor.

23 yaşındaki Fransız sağ bek Sacha Boey'i devre arasında Galatasaray'dan 30 milyon Euro karşılığında kadrosuna katan Bayern Münih, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nde final oynaması durumunda Galatasaray'a 3.7 milyon Euro bonus ödemeyi taahhüt etmişti. Ancak Bayern Münih'in Real Madrid'e elenmesiyle bu bonus Galatasaray'a ulaşmadı.

Galatasaray, bu anlaşma sayesinde 30 milyon Euro'luk bir gelir elde etmiş olsa da, Bayern Münih'in final şansını kaybetmesiyle 3.7 milyon Euro'luk bir kayıp yaşadı. Alman devi, finalde şampiyonluk halinde 15 milyon Euro, ikincilik halinde ise 10.5 milyon Euro kazanma fırsatını kaçırmış oldu.

Editör: Adnan Karabulut