Muğla’da bir günde 6 projeye ÇED gerekli değildir kararı verildi Muğla’da bir günde 6 projeye ÇED gerekli değildir kararı verildi

Turizm sezonunda sıkça kullanılan ve kanalizasyon çalışmalarının ardından yenilenen yollar, şimdi de çizgi çalışmalarıyla güvenli hale getiriliyor.

Ekipler, trafik güvenliğini sağlamak ve sürücülerin gece ve gündüz konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bodrum'da öncelikli olarak yeni yapılan yollar olmak üzere, Torba, Gündoğan, Gölköy, Türkbükü ve Yalıkavak gibi önemli güzergâhlarda çalışmalar devam ediyor. Bu bölgelerdeki işaretlemelerin tamamlanmasının ardından Gürece, Akyarlar ve Turgutreis güzergâhlarında da çalışmalara geçilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Atilla Özkan, Bodrum'daki çalışmalar hakkında bilgi vererek, 13 ilçede güvenli ve düzenli trafik uygulamaları için yatay ve dikey işaretleme yapıldığını ve bu kapsamda 4 bin 520 kilometrelik alanda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Özkan ayrıca, kullanılan boyaların çevre dostu olduğunu ve doğaya zarar vermediğini vurgulayarak vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat etmeleri için projelerinin devam edeceğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılının ilk dört ayında 282 noktada yaya geçidi, önce yaya uygulaması, kasis, ofset tarama, otopark çizimi ve durak işaretleme çalışması ile 352 kilometrelik yol çizgi çalışması gerçekleştirdiği bilgisini veren Özkan, 2014 yılından bugüne kadar ise 17 bin 333 noktada yaya geçidi, önce yaya, kasis, ofset tarama, otopark, durak gibi yatay işaretleme çalışmaları ile 9 bin 613 kilometrelik yol çizgi çalışması yaptıklarını ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN