İzmir'de lösemi hastası genç kıza sevgilisinden şok evlilik teklifi! İzmir'de lösemi hastası genç kıza sevgilisinden şok evlilik teklifi!

Karşıyaka Belediyesi'nin ilçe sınırları içinde düzenlediği 'Ege Zeytinyağlı Yemekleri Yarışması' Bostanlı Park Kafe'de yapıldı. Yoğun ilginin olduğu yarışmada katılımcılar özenle hazırladıkları görsel ve tadımlık tabaklarını jürinin önünde sergiledi. Yarışmada birde tek erkek yarışmacı yer aldı.
Özellikle mevsime uygun sebzelerin seçildiği yarışmada katılımcılar enginar, kabak, biber, domates, havuç, barbunya, patlıcan, bakla, arapsaçı, bezelye şevketi bostan gibi Ege'ye özgü otları tercih etti.
İki oturum halinde yapılan yarışmada ilk bölümde 'Zeytinyağlı Sebze Yemekleri' ikinci bölümde ise 'Zeytinyağlı Sarma ve Dolma' bölümü yapıldı.
Jüri, yemeklerin sunumunda doku, lezzet, sunuş biçimi, orjinallik, içerik, kompozisyon gibi kriterler doğrultusunda oy kullandı. Yarışmanın ilk bölümde Prof. Dr. Sibel Karakaya, Prof. Dr. Aytaç Saygın Gümüşkesen, Ümmühan Tibet, Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ayhan Börekçi ile Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Türkün, Sarma ve Dolma bölümünde ise, jüri olarak Belediye Başkanı Cevat Durak'ın eşi Birsen Durak, Başkan Yardımcısı Kadri Bilgin, Prof. Dr. Gülden Ova, Prof. Dr. Sedef Nehir El, Doç. Dr. Yeşim Elmacı yer aldı. Jürinin değerlendirmesi neticesinde ise derece alanlar belirlendi.

Derece alanlar belirlendi
Her iki kategoride derece alanlar şöyle: Zeytinyağlı Sebze Yemekleri birincisi Patlıcan Böreği ile Nurgül Özalp, Sebzeli Enginar ile Gül Uruç ikinci, Yumurtalı Ispanak ile Arife Aktaş üçüncü oldu. Bu kategorinin mansiyon ödülü ise portakal soslu kerevizi ile Nazmiye Tımış'a verildi.
Zeytinyağlı Sarma ve Dolmaların yarıştığı bölümde ise, Biber Şöleni adını verdiği yemeği ile birinciliği Canan Sezer, ikinciliği Parça Enginarlı Kabak Dolma ile, Döndü Gül Bozan, üçüncülüğü Enginarlı Erik Sarma ile Hülya Dindar alırken mansiyon ise Karışık Kuru Dolma ile Emine Gülümser'in oldu.
Yarışmada birinciye yemek takımı, ikinciye çatal kaşık takımı, üçüncüye kahvaltı takımı, mansiyona da çay takımı verildi.
Etkinliğin sponsorlarından Efendi Oğulları Zeytinyağı firması da, tüm katılımcılara zeytinyağı armağan etti. Yarışma bitiminde ise yarışan tüm yemekler misafirlere ikram edildi. Dereceye girenlere ödüllerini jüri heyeti, meclis üyeleri ve Başkan Cevat Durak'ın eşi Birsen Durak verdi.

Editör: Haber Merkezi