Dikkatinizi çekiyor mu, bilmiyorum...
Son yıllarda üniversitelerimize verilen önem arttı.
Özellikle sanayiciler ve belediyeler proje aşamasında mutlaka üniversite yönetimleriyle bir araya geliyor.
30 Mart yerel seçimlerinden sonra ise belediye başkanları da yaptıkları söyleşilerde sürekli üniversiteler ile yaptıkları ve yapacakları anlaşmalardan söz ediyor.
Bu kez çember tersten döndürüldü.
Türkiye'nin önde gelen ihracatçıları üniversite öğrencilerine ihracatı ve püf noktalarını öğretecekler.

İhracatı ihracatçılar öğretecek

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de, bu hedefe ulaşmak için önemli bir adım daha attı.
İhracatçıları Ar-Ge, inovasyon, marka ve modaya yönlendirerek katma değeri yüksek ürün üretmeye teşvik eden TİM, ihracatçıların eğitimli iş gücü sorununu çözmek amacıyla da Nişantaşı Üniversitesi ile bir protokol imzaladı.

Teknik destek verilecek


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin'in imzaladığı protokole göre TİM, üniversite bünyesinde yürütülen uluslararası ticaret ve lojistik lisans programı ile dış ticaret ve lojistik ön lisans programlarının içeriklerini denetleyecek, müfredatlarının geliştirilmesi konusunda üniversiteye teknik destek verecek.

En büyük sermaye

İş dünyasında en büyük sermayenin insan kaynağı olduğunu belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, şirketlerde bu konuda büyük açık olduğunu söyledi
Büyükekşi, Nişantaşı Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğinin, ihracat camiasının eğitimli iş gücü ihtiyacının karşılanması ve 500 milyar dolar hedefine ulaşmak için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Mezuniyet sonrası

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin de ilk kez bir üniversitenin içerik denetimini konunun uzmanı olan bir kuruma açtığını belirtti. Gençlerin ihracatçıların ihtiyacı olduğu alanlarda eğitim almalarının, onların mezun olduktan sonra iş bulmalarını da hızlandıracağını dile getiren Alkin, imzalanan protokol ile üniversitenin, TİM ve ihracatçı birliklerine kurum içi eğitim seminerleri, belli konularda bilgilendirme toplantıları ve bilimsel konferanslar düzenleyeceğini ve TİM'in ihtiyaç duyduğu konularda bilimsel çalışmalar yapacağını söyledi.

****

DİP EKSPRES

Sektörün gelişmesi için


Çatı sektörünün gelişmesini misyon edinen Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇATIDER), bu alanda dünyanın en büyük kuruluşu olan Uluslararası Çatıcılık Federasyonu'na (IFD) üye olarak kabul edildi.
Merkezi Almanya'da bulunan ve 1952 yılında kurulan Uluslararası Çatıcılık Federasyonu, bugün 23 ülkeden 17 tam üye, 24 ortak üye ve 1 misafir üye olmak üzere toplam 42 ulusal çatı meslek örgütünü bünyesinde bulunduruyor. Federasyona üye olan meslek örgütleri 13 bin 500 şirketi temsil ediyor. Şirketlerin toplam cirosu yıllık cirosu 16 milyar Euro'yu aşarken, istihdam sayısı 135 bini buluyor.
ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M.Nazım Yavuz, ÇATIDER olarak Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında ürün geliştirme amacıyla yürütülen NUROOF Araştırma Geliştirme Projesi'nde 2010 yılından bu yana Uluslararası Çatıcılık Federasyonu ile birlikte proje ortağı olarak çalıştıklarını belirtti.