Türkiye, Mart 2024'te gerçekleşecek mahalli idareler seçimlerine doğru ilerlerken kentleri yönetmeye talip belediye başkan aday adayları da birer birer ortaya çıkarak iddialarını ortaya koyuyor. İzmir'de de Cumhuriyet Halk Partisi'nden Buca Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Karaoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Karaoğlu Haber Ekspres'e özel açıklamalarda bulundu. "Mutlu insanlar, mutlu Buca” diyen Karaoğlu, "Bucalıları mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız. Bizim dönemimizde Buca'da hizmet en üst düzeyde yaşanacak. Mutlu bir Buca'yı hedefimize koyduk ve bunu gerçekleştireceğiz. Türkiye'de gözde olmuş, insanların kulağını kabarttığı bir Buca'yı hedefliyoruz. Buca'da ne yapılıyor, biz de onu yapalım' denilen bir Buca istiyoruz" dedi. 

"BUCA İLE BERABER BÜYÜDÜK"

Kendisinin kaderinin Buca ile bağlandığını ve ilçeye hizmet etmek istediğini belirten Karaoğlu, "Buca'ya hizmet etmek istiyorum. Ben 55 senedir Buca'dayım. Ben ilk geldiğimde Buca'nın nüfusu 11 bin 500'dü. Şimdi ise 530 bin nüfusu var. Dolayısıyla biz Buca ile beraber büyüdük. Biz bütün zamanımızı Buca'da geçirdik. Gelişmemizi burada tamamladık, aktivitelerimizi hep Buca'nın içinde yaptık. Buca sınırlarından dışarıya hiç çıkmadık desek yeri var. Buca'nın tüm dinamikleriyle hep bağımız oldu. Türkiye demek ben demek, Buca demek ben demek. Burada göçmen vatandaşlarımız var. Türkiye'nin de çeşitli yerlerinden gelmiş bir çok insan var. Ben de Sivas'tan geldim. Ama Giritli babaannenin de torunuyum. Bütün mozaiklerin birleştiği biri gibiyim. Yani doğusuyla, kuzeyiyle, güneyiyle, batısıyla biz beraber güzeliz. Karadenize gider horon teperiz, Orta Anadolu'da karşılıklı oynarız. Trakya oyunlarıyla coşarız, Makedonya müzikleriyle neşelenir, Efe oynadığımız zaman ağırlaşırız. Bu yüzden Türkiye'nin bütün renklerine yatkın insanlarız. Onun için 'Biz Türkiye'yiz, biz Buca'yız' diyoruz. Buca, Türkiye'nin küçük bir örneğidir. 530 bin nüfusumuz var. Aklınıza gelebilecek bütün bölgelerden insanlar var, ben bunların hepsini tanıyorum ve hepsini biliyorum. Bütün herkese yakınım. Toplumsal hassasiyetleri, toplumsal kırılganlıkları biliyoruz ve bunlar bizim hep tecrübemizden geliyor" şeklinde konuştu.

İKİNCİ YÜZYILIN REÇETESİ ATATÜRK'TE

Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının Buca'sını çocuklarla, gençlerle ve kadınlarla inşa edeceklerini kaydeden Karaoğlu, "Bizim liderimiz ve önderimiz dünyanın gelmiş geçmiş en büyük askeri ve siyasi lideri. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu bir yol var; muasır medeniyetler seviyesi. Muasır medeniyetlerden batı medeniyetleri düşünülsede Atatürk, bilimi önceleyen ve toplumun bütünlüğünü sorunlarını en iyi şekilde çözümleyen bir yöneticilik ve idarecilik hedefi göstermiştir. Biz Buca'da gençlerle birlikte projeler üreteceğiz. Bir fikri olan varsa onları destekleyeceğiz. Toplumun bütün maddi dinamiklerini harekete geçirecek ve onları destekleyeceğiz. Tüm bunları bilimi önceleyerek yapacağız. Biz çalışmalarımızda insanlara kulaklarımızı daha fazla açarak onları dinleyeceğiz. Özellikle gençlere güvenmemiz lazım. Ben tüm içtenliğimle Türk gençliğine çok güveniyorum. Bu sıralar gençlerle daha fazla konuşuyoruz. Onlardan dinlediklerim beni daha çok umutlandırıyor. Gençler bastırılmaktan şikayetçi. Ben de onlara 'Arkadaşlar gelin, çalışmanızı yapın. Bana şu şekilde yaparsak daha iyi olur dediğiniz projenizle gelin. Bu projeyi siz yapın' diyorum. Dolayısıyla ikinci yüzyılda kadınların muhakkak önde olduğu; gençlerin kesinlikle dikkate alındığı, düşünüldüğü bir ortam olmalı. Çocuklar özellikle bizim korumamız altında olmalı. Yani Atatürk'ün gösterdiği yola bakarsanız ikinci yüzyılımızın reçetesi de var orada. Her şey var. Bunu okumasını biliyorsak biz zaten ikinci yüzyılımıza hazır olacağız" diye konuştu.

"BUCA'MIZA GÜZEL PROJELER YAPACAĞIZ"

Buca'ya büyük vizyon projeleri kazandıracağını kaydeden Karaoğlu, "Buca'mıza çok daha güzel projeler yapacağız. İddamızı ortaya koyuyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle halkın bize güvenmesini ve bizi desteklemesini istiyoruz. Bu beş yılı bize emanet etmesini istiyoruz. Çok daha iyisini çok daha büyük vizyon projelerle yapacağımızı kendilerine sunuyoruz. Mesela ben binlerce ağaç dikmiş bir insanım. Yapmış olduğum inşaatlarda mümkün olduğu kadar orada yeşili ayaklandırmaya çalışırım, bitki dikmeye çalışırım. Ya da varsa yok etmemek için bütün maliyetini yüklenerek o ağacı alırım başka bir yere götürürüm. Tabiki ticari tecrübemizle paranın nasıl idare edileceğini de biliyoruz. Kamunun parasını yönetmeye talibiz. Kamunun her kuruşu emanetimizdir. Bucadaki hizmeti insanları motive ederek en üst düzeye çıkaracağız. Mahalle muhtarlarımızla muhakkak birebir temas halinde olacağız. Hatta benim muhtarlara şöyle bir sözüm oldu; Muhtarların bir özel hattı olacak o numarayı başka hiç kimse bilmeyecek sadece ve sadece muhtarlar arayacak ve aradığında bana ulaşacak. Hatta o numara hazır. Ben hazırlıklarımı hizmetimi en iyi şekilde yapabileceğim şekilde düşünerek devam ettiriyorum" dedi.

"BÖLGEMİZE FAYDALI NE VARSA YAPACAĞIZ"

Buca için kültür sanatın olmazsa olmaz olduğunu aktaran Karaoğlu, seçilmesi halinde ilçede kültür, sanatın ve arkeolojinin ayağa kalktığı bir dönem yaşanacağını söyledi. Karaoğlu, "Çok çeşitli koleksiyon konuları var. Bunlar sadece arkeolojik eserler değil; daha toplumun sevdiği biraz daha nostaljik konular var. Biz burda halkın ilgisini çekebilecek ve bölgemize faydalı ne varsa yapacağız. Mesela bir Buca kent müzesi düşünüyoruz. Böyle güzellikleri yaparak kendi bölgemizin turizmini açığa çıkaracağız.  Turizme yönelik hareketlerimiz de olacak. Çok çeşitli istihdam ve iş kollarının açılabileceği bazı girişimler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Trabzon'da İYİ Parti İl Yönetimi Sarsıldı| İstifaların Ardından Değişim Trabzon'da İYİ Parti İl Yönetimi Sarsıldı| İstifaların Ardından Değişim

KARŞILIĞIMIZ VAR

CHP Buca İlçe Örgütü ile ilişkilerine yönelik de açıklamalarda bulunan Zeki Karaoğlu, "Örgütle ilişkilerimiz iyi ama bazı arkadaşlar 'Senin örgütte karşılığın yok' diyor. Şimdi ben de onlara şunu söylüyorum; örgütteki arkadaşlarımızın hepsinin emeğine sağlık, hepsine çok şey borçluyuz. Onların emeğini kesinlikle yok sayamayız ama şöyle bir şey düşünmek gerekiyor; diyelim ki birimiz insanları ikna ediyor, birimiz broşür dağıtıyor, birimiz de öğrenci okutuyor. İhtiyacı olan insanlara yardım ediyor. Toplumun kanayan yaralarına maddi bağışlar toplayarak onlara müdahale ediyor. Biz de partimizin bu yüzündeyiz. Bize  'Örgütte karşılığınız yok diyenlere' cevabımız şu; bizim halkta karşılığımız var. Halktaki karşılığımız örgütteki karşılığımız anlamına gelir. Biz böyle kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.

"HALKIN TAKDİRİ ÖNE ALINMALI"

Belediye başkan adaylarının örgüte ve halka sorulması gerektiğini de ifade eden Karaoğlu, "Örgüt bizim için her şeyin üstündedir. Ben Zeki Karaoğlu olarak belediye başkan adaylarının halka sorulması gerektiğini düşünüyorum. Yani halkın kimi istediğini halkın kimi tercih edeceğinin öncelenmesini istiyorum. Yani bu örgüte sorulmalı, halka da sorulmalı. Ama en çok halkın takdiri öne alınmalı" dedi.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ