Buca ilçesinde yürütülen 16 kilometrelik yağmur suyu ve 10 kilometrelik atık su hattı projeleri planlandığı şekilde ilerliyor. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Buca'da gerçekleştirilen projenin aşırı yağışlarda oluşabilecek taşkınları önleyeceğini ve Körfez'in temizliğine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

İZSU Genel Müdürlüğü, yağmur suyu hatlarını birleşik sistemden ayıracak olan ayrıştırma projelerini hızla sürdürüyor. Bu projeler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın seçim sürecinde duyurduğu şehrin geleceğine yönelik önemli projelerin başında geliyor. Buca'da gerçekleştirilen yatırımlar, su baskınlarını engellemenin yanı sıra Körfez'in temizliği için de büyük bir öneme sahip. Bu kapsamda, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ayrılarak daha geniş ölçekli hatlar inşa ediliyor.

Fırat Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, "Yağmur suyu ayrıştırma projemiz kapsamında, ilçemize 16 kilometrelik yağmur suyu hattı ve 10 kilometrelik atık su hattı inşa ediyoruz. Ayrıca Kozağaç Deresi'nin taşkın debisini de değerlendirerek 2 kilometrelik güzergahta dere ıslahı çalışmasını gerçekleştirdik. Bu projemizle, Buca'nın aşırı yağışlara karşı dayanıklılığı artacak ve yağmur sularının Körfez'e kirlenmeden ulaşması sağlanacak" açıklamasında bulundu.

Torbalı'da engelsiz kent için çalışmalar sürüyor Torbalı'da engelsiz kent için çalışmalar sürüyor

Çalışmaların devam ettiği belirtilirken, Fırat, Yenigün, Efeler, Akıncılar, Kozağaç, Yaylacık, Vali Rahmi Bey, Çamlıkule, Dumlupınar, Adatepe ve Yıldız mahallelerinde 9 kilometrelik yağmur suyu menfezi, 4.5 kilometrelik atık su hattı ve 4.5 kilometre muhtelif çaplarda yağmur suyu ızgarası imalatının tamamlandığı ifade edildi. Ayrıca, Uğur Mumcu ve Özmen caddelerinde de yağmur suyu menfezi ve atık su hattı imalatlarının devam ettiği bildirildi.

Editör: Sedef Didem Ezme