Bir ıstakoz fotoğrafı paylaştı diye neredeyse “katli vaciptir” boyutuna gelmeye yüz tutan eleştirilere muhatap olan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı için “Şanslı…” demek doğru mu..

Evet..

Hem de çok doğru…

Ne zaman oldu bu olay…

Ramazan Bayramı’nda.

Ramazan Bayramı ne zamandı?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra…

Düşünün, bu olay seçimden önce olsaydı.

Bugün örf, adet, gelenek diye Şebnem Bursalı’ya saldıranlar, 31 Mart’taki tablo ortaya çıktığında, “Seçimi senin yüzünden kaybettik…” diyeceklerdi..

Suçluyu bulacaklardı yani.

“Yok o kadar da abartmazlardı” demeyin.

Çok şanslı bu Şebnem Bursalı, çok…

İnanın, AK Parti’nin İzmir’de aldığı önemli oy miktarı bile unutulup, seçim sonuçlarının tek sorumlusu olarak gösterilebilirdi.

Bu partide, kimler neler söyledi, neler yaptı da kimsenin  sesi çıkmadı.

Örnekleri sıralasam bu köşe tam sayfa olur.

Milletvekili çıktı, “Emekliler de çok oluyor… Geçinemiyorlarsa simit satsınlar, her şeyi devletten beklemesinler….” dedi…

“Sen ne diyorsun… Söylediklerini kulağın duyuyor mu?” diye soranı duymadım.

“Dolar 10 lira, 20 lira olacak’ diyorlar inanmayın,. Türk parası zaten en dipte daha kötüsü olmaz, rahat olun…” diyen bir bakana kimse sesini çıkarmadı…

Öyle görülüyor ki, birileri dişlerini geçirebilecekleri bir kurban arıyordu, o da Şebnem Bursalı oldu.

Her gün pervasızca, cahilce, kibirle söz eden güçlü isimlere sesini çıkarmayanlar, söz konusu Şebnem Bursalı olunca kabadayı kesiliverdiler.

Bu konuda son kez yazıyorum

Şöyle bitireyim:

Hz İsa, büyük bir suç işlediği iddia edilen bir kadını taşlamak için can atan topluluğa şunu söylüyor: “İlk taşı, günahsız olan atsın.”