Geçtiğimiz Kasım ayında "kara para aklamak", "Vergi usul kanununa muhalefet" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla gözaltına alınan Dilan Polat, Engin Polat çifti ve bazı çalışanları, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ancak, yapılan tutukluluk incelemesinde savcının, Dilan Polat, Engin Polat ve diğer tutuklu isimlerin "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan dosyanın geldiği aşama da dikkate alınarak tahliyelerini istediği ifade edildi. Savcının, "Örgüt kurma ve yönetme" suçu ile "kara para aklama" suçu bakımından ise dosya üzerindeki çalışmaların devam ettiği belirtildi.

SADECE TEK SUÇTAN TAHLİYE

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklu isimlerin avukatlarını dinledikten sonra tüm şüpheliler hakkında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye kararı verdi. Ancak, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması" suçu bakımından tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

AVUKAT KAYA AÇIKLAMA YAPTI

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Kaya, "Polatlar dosyasında bütün şüpheliler vergi suçlaması açısından tahliye edilmişlerdir. Diğer suçlar açısından Masak son değerlendirme beklenmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.

Ebru Ceylan Altın Palmiye ödüllü Cannes Film Festivali jürisi oldu! Ebru Ceylan Altın Palmiye ödüllü Cannes Film Festivali jürisi oldu!

Editör: Haber Ekspres