İşte merak edilen dolar kuru, enflasyon ve cari işlemler açığına dair son dakika bilgileri!

Merkez Bankası'nın (MB) Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları ve ekonomi yetkililerinin açıklamaları ışığında, Türkiye ekonomisine dair önemli güncellemeler yapıldı. Dolar/TL kuru, enflasyon ve cari işlemler açığı beklentileri masaya yatırıldı.

amerikan doları

Merkez Bankası'nın (MB) Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları ve ekonomi yetkililerinin açıklamaları, Türkiye ekonomisi için kritik öneme sahip dolar kuru, enflasyon ve cari işlemler açığına dair yeni öngörüler ortaya koydu.

Dolar Kuru Beklentileri Yükseldi!

Piyasa katılımcıları, yıl sonunda dolar/TL kurunun 40 TL seviyesine ulaşmasını bekliyor. Bu, önceki beklentilerden daha yüksek bir rakam. Ayrıca, 12 ay sonra dolar kurunun 42,47 TL civarında olması öngörülüyor. Bu tahminler gerçekleşirse, Türk Lirası (TL) yıl içerisinde dolar karşısında değer kaybetmeye devam edecek.

Sahte Altın Ticareti Türkiye'de Hız Kesmiyor Sahte Altın Ticareti Türkiye'de Hız Kesmiyor

Enflasyonla Mücadele Öncelikli Gündem Maddesi

Her ne kadar enflasyon beklentilerinde biraz düşüş görülse de, yıl sonu enflasyonunun hala yüksek bir seviyede, %36 civarında olması bekleniyor. TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın da ifade ettiği gibi, enflasyonla mücadele en önemli gündem maddesi olarak öne çıkıyor. Merkez Bankası'nın bu konuda gerekli adımları atacağı öngörülüyor.

Ay Sonu Dolar Kuru Tahmini de Açıklandı!

Piyasa katılımcıları, Nisan ayı sonu için dolar kurunu 32,91 TL olarak tahmin ediyor. Bu tahmin doğru çıkarsa, önümüzdeki birkaç hafta içinde dolar kurunda yukarı yönlü bir hareketlenme görebiliriz.

amerikan doları

Cari İşlemler Açığında İyimserlik Hakim

Ekonomik haberlerin olumlu yönlerinden biri de cari işlemler açığına ilişkin iyimser tablo. Yıl sonu cari işlemler açığının 32,1 milyar dolar civarında olması bekleniyor. Bu rakam, daha önceki tahminlerden daha düşük. Bu da Türkiye ekonomisinin dış ticaret açısından olumlu bir seyir izlediğine işaret ediyor.

Uzmanlar Ne Diyor?

Ekonomistler, yıl sonuna kadar dolar kurunun 40 TL seviyesine ulaşabileceğini ve enflasyonun da %36 civarında seyredeceğini öngörüyor. Ancak bu durumun sürekli değişen piyasa koşullarına bağlı olarak farklılaşabileceği konusunda uyarı yapıyorlar.

amerikan doları

Editör: Nurican ALBAYRAK