Moskova semalarında beyaz-mavi-kırmızı renkleriyle “lotus çiçeği” şeklini oluşturan paraşütçüler, dünya rekorunu gerçekleştirmek için 10 kez deneme yaptı. Bir hafta boyunca zorlu bir deneme süreci geçirdiklerini anlatan Rusya Paraşüt Sporu Uzmanı Tatyana Voynova, “Rekoru kırmak için hep birlikte gökyüzünde el ele, ayrıca ayaklardan tutarak belirlediğimiz figürü oluşturduk. Üstelik herkesin kendisi için önceden belirlenen noktada bulunması gerekiyordu” dedi.

Dört uçakla havalanan 88 paraşütçü çiçek figürünü oluşturarak dünya rekorunu kırmayı başardı. Gösteriyi görüntülemek için dört özel kameraman paraşütçü de görevlendirildi. Çekimleri anlatan kameraman Mansur Mustafin, “Beş bin 500 metre yüksekliğe kadar çıktık, sonra bin 900 metreye kadar indik. Çok harikaydı!” şeklinde duygularını anlattı.

Bazı kadınların bebekleriyle antrenmanlara katıldığı kaydedildi. Tatyana Arharova adlı genç anne, “Yanımdaki bebek 4 aylık. Burada çok sayıda anne sporcu var. Küçük yaştaki çocuklarıyla gelen en az 5-6 anne var” şeklinde konuştu.

Rekor kırdıkları için mutlu olduklarını dile getiren paraşütçüler, gelecek yaz bu sayıyı 100’e çıkarmak için çalışacaklarını ve yeni dünya rekoru kıracaklarını kaydetti.

Rus basını, geçen yıl 84 Alman kadının paraşütle atlayarak rekor kırdığını hatırlatarak, kazanılan yeni başarıyı övdü.

Editör: Haber Merkezi