Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçla Türk delegasyonunu hedef alan saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yarın Somali'ye gidecekti. Erdoğan'ın saldırı sonrası ziyaretinden vazgeçmediği yarın Somali'de olacağı öğrenildi.

Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, saldırıda herhangi bir Türk vatandaşının ölmediği ve yaralanmadığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk heyetine yönelik düzenlenen bombalı saldırı olayının ardından bir televizyon kanalına telefon bağlantısı ile katılan Mehmet Güllüoğlu, son durumu aktardı. Bombalı saldırının, Türk heyetinin kaldığı otelin dışında meydana geldiği yönünde bilgi aldıklarını belirten Güllüoğlu, "Kızılay olarak 3 yıldır Somali'de çalışıyoruz. Zaman zaman saldırılar oluyor. Bu olaya çok şaşırdığımızı söyleyemeyiz. Belki korkutmak istediler, olabilir. Bize ulaşan bilgilere göre ekibimizden ve misafirlerden ölen yada yaralanan yok" dedi.

DAVUTOĞLU: 3 SOMALİLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsviçre’nin Davos kentinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Somali’deki saldırıya ilişkin soru üzerine “3 Somalili hayatını kaybetti, doğrudan heyetimizi hedef alıp almadığına ilişkin değerlendirme devam ediyor” dedi. Davutoğlu, “Riskler olur ama Türkiye kararlı tutumunu sürdürür” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi