Türkiye'den İngiltere'ye yük taşıyan uluslararası taşımacılık şirketinin TIR'lardan birine kaçak binen 2 yavru kedi, 9 gün boyunca Avrupa’nın çeşitli ülkelerini dolaştı. Kediler, İngiltere’nin Dartford kentindeki son durağında TIR'daki yükler boşaltılırken bulundu. 3 bin 200 kilometrelik yolculuğa dayanamayan yavru kedilerden biri öldü. Hayatta kalan kedi TIR şirketinin İngiltere’deki merkezi tarafından hayvan koruma merkezine teslim edildi.

Taşımacılık şirketinin İngiltere ve Türkiye’deki çalışanları, aralarında topladıkları 615 sterlin (yaklaşık 1800 TL) ile sonradan 'Yonda' adını verdikleri kedinin koruma ve bakım masraflarını üstlendi. Şu anda İngiltere’nin Kent şehri yakınlarındaki The Animall Inn hayvan bakım evinde koruma altına alınan Yonda, 4 ay süreyle burada karantinada kalacak.

Yonda, İşletmeciliğini Jill ve Matt Witte’nin yaptığı hayvan koruma evinde karantina altında. Diğer hayvanlarla temasına izin verilmeyen yavru kediye, hastalıklara karşı aşı yapılırken bulunduğu karantina odasında özel yem ve ilaçlarla tedavisi uygulanıyor. Oldukça ürkek ve çekingen görünmesine karşın koruma merkezindeki bakıcıların üzerine titrediği Yonda’nın kafesinde oynaması için oyuncaklar bile bulunduruluyor.

İNGİLTERE’DE YENİ YUVASINI ARIYOR


Diğer bakıma muhtaç kedilerle birlikte karantina altında tutulan Türk kedisi, İngiltere yasaları gereği burada 4 ay kaldıktan sonra sahipsiz kedilerin bakıldığı hayır kurumu Cat Protection’a teslim edilecek. Yonda, kendine sahip çıkacak yeni bir aile buluncaya kadar burada konaklayacak.

Hayır Kurumu Cat Protection kendi internet sitesinde Yonda’nın fotoğrafını yayınlayarak yavru kedinin bakım masrafları ve korunması için hayırseverlerden yardım topluyor.