Çek Cumhuriyeti'nde bir hemşirenin yaptığı açıklamalar kan dondurdu. İşini azaltmak isteyen hemşirenin 4 yıl boyunca 6 hastasını öldürdüğü öğrenildi. Hemşire hastaları yüksek dozda ilaç vererek öldürdüğünü de itiraf etti. Akıl sağlığı yerinde olan hemşire ömür boyu hapis cezası ile yargılanacak.
 
İngiliz Daily Mirror gazetesinin haberine göre, küçük bir hastanede çalışan Maresova, ileri yaştaki 6 hastasına çalışma saatlerini azaltmak için yüksek miktarda ilaç vererek öldürdüğünü itiraf etti.
 
Geçtiğimiz yıl ağustos ayında 70 yaşındaki bir hastasını öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan hemşirenin itirafları herkesi şoke etti. Çek Cumhuriyeti'nin Rumburk kasabasındaki bir hastanede 4 yıl boyunca çalışan hemşire bu süre içinde 5'i kadın 1'i erkek olan kurbanlarına ölümcül dozda potasyum verdiğini kabul etti. Ülkesinde ‘’ölüm meleği’’ lakabı takılan 50 yaşındaki hemşirenin 2010 – 2014 yılları arasında yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalarına yüksek miktarda ilaç verdiği, hastaların kalp ritm bozukluğuna neden olarak ölümlerine sebep olduğu bildirildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan savcı Frantisek Stibor, hemşirenin akıl sağlığının yerinde olduğunu ve ne yaptığını çok iyi bildiğini belirterek yargılamadan muaf tutulmayacağını söyledi. Maresova’nun ömür boyu hapis cezasıyla yargılanacağı bildirildi.